Skip to main content

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας και συνεχίζει να καταγγέλλει το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη.

Παρασκευή 26/8/2021

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη επενδύει ανοικτά στον κοινωνικό διχασμό, εγκαθιδρύοντας ένα υγειονομικό απαρτχάιντ πρωτοφανέρωτο στην μεταπολίτευση, χρησιμοποιώντας ως όχημα και εργαλείο τον εμβολιασμό.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα ζητήματα απολύσεων και αναστολών εργασίας, και λαμβάνοντας υπ’ όψη την από 23/8/2021 Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τον 19μηνο αγώνα των υγειονομικών στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, στηρίζει τους συναδέλφους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους, και καταγγέλλει την «επιτελική» κυβέρνηση για μεθοδευμένη περαιτέρω αποδόμηση του ήδη μνημονιακά χτυπημένου ελλιπούς Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και μάλιστα εν καιρώ έξαρσης της επιδημίας, την στιγμή που θα έπρεπε να είναι περισσότερο στελεχωμένο και εύρυθμο παρά ποτέ και όχι προθάλαμος για πλουτισμό των εργολάβων της υγείας.

ΝΑΙ στη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας με προσλήψεις και του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού.

ΟΧΙ στις αναστολές, στις απολύσεις, στις τιμωρητικές απάνθρωπες ποινές, ΟΧΙ στον διχασμό.    

Τα νέα τιμωρητικά μέτρα εργασιακής, οικονομικής εξόντωσης και κοινωνικού στιγματισμού που εξήγγειλε ο Υπ. Υγείας και έρχονται να προστεθούν στις διατάξεις του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, δεν αποτελούν απλά παραβιάσεις κάθε έννοιας Συνταγματικού και Διεθνούς Δικαίου, αλλά δημιουργούν και ένα παρασύνταγμα νομιμοποίησης κάθε κρατικής αυθαιρεσίας και θεσμικής εκτροπής, μετατροπής του πολίτη - εργαζόμενου σε υπήκοο, που χρειάζεται το «επιτελικό κράτος» του κ. Μητσοτάκη για να στηριχθεί.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση προσπάθειας εκφοβισμού, καταναγκασμού και απειλών για την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από εντολοδόχους της Διοίκησης και μάλιστα πολύ πριν εξαγγελθούν τα νέα μέτρα (φαίνεται πως οι κάθε είδους πρόθυμοι γνώριζαν εκ προοιμίου την «επιτελική» εκτροπή που ερχόταν), έχει τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα διακρίσεων αλλά και ξεκάθαρα για το ζήτημα των εμβολιασμών, με την τελευταία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της 29/7/2021 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της 29/7/2021

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε και να τηρούμε το Σύνταγμα και τους νόμους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών και των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουμε θεμελιώδη και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα να δοθούν βορά στην αυθαιρεσία της εξουσίας και μάλιστα με όρους που παραπέμπουν στο αλήστου μνήμης μετεμφυλιακό καθεστώς των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.