Skip to main content

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ         

Αγ. Παρασκευή 29/7/2021

Δυστυχώς για  ακόμα μια φορά  επιβεβαιώνονται  οι καταγγελίες  μας  εναντίον της διοίκησης  Γαμπρίτσου- Ζούλα  και των «νέων» εργοδοτικών …ηθών που προσπαθούν να επιβάλλουν. «Ήθη» που είναι απολύτως ευθυγραμμισμένα με αυτά  που επιβάλλει στην κοινωνία  ο «εντολέας» τους στο Μαξίμου και που είναι τόσο «νέα» όσο και η λογική  των τσιφλικάδων  του προπερασμένου αιώνα.

Μια …λογική που την  επέβαλλαν  οι εκάστοτε επιστάτες των τσιφλικάδων με όπλα  τον εκφοβισμό, τις απειλές , τη  μεταμφίεση της παρανομίας  σε  νομιμότητα και της βαρβαρότητας  σε …κανονικότητα.

Στα πλαίσια αυτής  της  εφαρμογής  του νέου φεουδαλισμού, ξαμολύθηκαν  διευθυντές και  προϊστάμενοι  σαν «επιστάτες» της διοίκησης και  εκτελώντας  τις εντολές της (όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν),  απαίτησαν παράνομα από τους εργαζόμενους να τους καταθέσουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να  υποστηριχθεί  η διαδικασία  ελέγχου (;), ενώ  δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που  απειλούσαν ουρλιάζοντας  «όποιος δεν  κάνει εμβόλιο θα απολυθεί».

Αν και όπως έχουμε  δηλώσει   δεν  έχουμε την παραμικρή σχέση  με οποιαδήποτε αντιεμβολιαστική κίνηση ή σκέψη , ωστόσο δεν διστάζουμε  να προειδοποιήσουμε   όλους  αυτούς  που  βλέπουν  την ΕΡΤ  σαν «τσιφλίκι»  τους  και όσους  μπερδεύουν  το ρόλο  του διευθυντή ή του προϊστάμενου  με εκείνον  του «επιστάτη», ασκώντας μεθόδους  εκφοβισμού – bullying  στους εργαζομένους (έστω και με πρόσχημα εμβολιασμό), ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τον αυταρχισμό και τις  παρανομίες  τους  όσο κι αν τις  κρύβουν πίσω  από  ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για την υγεία  του προσωπικού (έχουμε  αναδείξει  σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας τα συστατικά  αυτής της υποκρισίας και έχουμε καταγγείλει το πώς  δεν προστατεύουν  ουσιαστικά την υγεία μας).

 Καταγγέλλουμε  δημόσια τη διοίκηση και τους εντολοδόχους  επιστάτες της διευθυντές και προϊστάμενους, για  το bullying που ασκούν  στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους  και για την  παράνομη και ποινικά κολάσιμη  απαίτηση να τους  καταθέσουν οι εμβολιασμένοι  εργαζόμενοι πιστοποιητικό – βεβαίωση εμβολιασμού.

 Ένα έγγραφο δηλαδή με υπερευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, που καλύπτεται εκτός των άλλων και από το ιατρικό απόρρητο. Ζήτησαν άραγε από  τον  υπεύθυνο  DPO της ΕΡΤ να γνωμοδοτήσει σχετικά με  το αν  παρανομούν ή όχι  με αυτή την πρωτοφανή εκβιαστική συλλογή ευαίσθητων προσωπικών   δεδομένων και μάλιστα  από πρόσωπα  που δεν έχουν  καν  τέτοια  …εξουσία;

Το ξαναλέμε για να  κόψουμε  τη φόρα  στους  γνωστούς  λασπολόγους  του συνδικαλιστικού κινήματος, ότι  δεν  έχουμε την παραμικρή σχέση  με οποιαδήποτε αντιεμβολιαστική κίνηση ή σκέψη, ωστόσο είναι  πεποίθησή μας  ότι  αν κάποιος επιλέγει   να εμβολιαστεί, αυτό έχει να κάνει  με μία προσωπική του  απόφαση που πρέπει να βασίζεται στις υπέρτατες  αξίες  της ανθρώπινης ύπαρξης  όπως  το αυτεξούσιο και η ελευθερία και να ορίζει το σώμα  του ελεύθερα συναινώντας  ή όχι  σε οποιαδήποτε επέμβαση πάνω σε αυτό ( άρθρο 2 παρ. 1 Συντάγματο,άρθρο 5 παρ. 1 Συντάγματος,άρθρο 5 παρ. 5 εδ. β’ Συντάγματος,άρθρο 7 παρ. 2 Συντάγματος,άρθρο 5 παρ. 2 Συντάγματος, ΕΣΔΑ  άρθρο 8 παρ. 1,παρ. 14 και  άρθρο 9) . Εξάλλου σύμφωνα και με τα  σχετικά  ψηφίσματα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (https://pace.coe.int/en/files/29348/html ) ξεκαθαρίζεται ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν υπόκειται σε πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση για εμβολιασμό αν δεν το επιθυμεί, μέθοδοι που όπως  αναφέρει και η επιτροπή νομικών θεμάτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε «θα μπορούσαν να μειώσουν την εμπιστοσύνη και να αυξήσουν την διστακτικότητα για το εμβόλιο» (https://pace.coe.int/en/files/29215/html)

Προειδοποιούμε  τη διοίκηση και όσους  διευθυντές – προϊστάμενους  εκτελώντας τις εντολές της  απειλούν  εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιασθεί  ή  εκβιάζουν εμβολιασμένους  να καταθέσουν πιστοποιητικά  - βεβαιώσεις εμβολιασμού, ότι ήδη παρανομούν και  είναι  εκτεθειμένοι σε  ποινικές  διώξεις  ο κάθε ένας προσωπικά.

Κανείς  δεν είναι  υπεράνω  του νόμου  και κανείς δεν έχει δικαίωμα  να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια  το Σύνταγμα  της Ελλάδας , τους  εθνικούς  και ευρωπαϊκούς νόμους, τα άρθρα της ΕΣΔΑ  και τις πρόσφατες  σχετικές  αποφάσεις  του Συμβουλίου της  Ευρώπης.

Η  ΕΡΤ  δεν είναι τσιφλίκι  κανενός τσιφλικά , είναι  δημόσια περιουσία  με συνταγματικό  σκοπό  να υπηρετεί  τα δημόσια αγαθά  της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας  στα πλαίσια των απαιτήσεων  ενός  δημοκρατικού πολιτεύματος.     

Για το Δ. Σ. 
Ο Πρόεδρος
Κούνης Δημήτριος
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής