Skip to main content

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγία Παρασκευή, 30-10-2012

Αρ. πρωτ. : 1349

Tης Δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 432 - Αγία Παρασκευή) με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, νόμιμα εκπροσωπούμενες,

ΠΡΟΣ

 1. Την  ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα (Λ. Μεσογείων 432 - Αγία Παρασκευή) με την επωνυμία «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ Α.Ε.), νόμιμα εκπροσωπούμενη
 1. Τον Υπουργό Επικρατείας κ. Σίμο Κεδίκογλου
 1. Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα
 1. Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη  
 1. Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση  

Σας γνωστοποιούμε ότι η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ., η ΠΟΕΣΥ και η ΠΟΕΠΤΥΜ όπως σας έχουν ενημερώσει με τα εξώδικα της ΠΟΣΠΕΡΤ της 17/8/2012 και 22/10/2012, θα πραγματοποιήσουν τις εξής  απεργιακές κινητοποιήσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-10-2012 : ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από 06:00 έως 08:00 και από 20:00 έως 24:00

ΠΕΜΠΤΗ 01-11-2012 : 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Από 06:00

αντιδρώντας στις ενέργειες της διοίκησης για την απαξίωση της ΕΡΤ, που ως όφειλε δεν προστατεύει την περιουσία της και την αξιοπιστία της εταιρείας, τόσο στο λειτουργικό όσο και στο ενημερωτικό χαρακτήρα της.

Η ενέργεια «καρατόμησης» σε άξιους συναδέλφους (Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη), από την διοίκηση πρέπει να ανακληθεί αμέσως. Διαφορετικά θα ακολουθήσουν και γι΄αυτό το θέμα συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες ενέργειες εκ μέρους των εργαζομένων που θα προστατεύσουν το κύρος της ΕΡΤ και της ενημέρωσης, αφού η διοίκηση με ενέργειές της την υποσκάπτει.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

 1.  Να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και οι ευθύνες της διοίκησης θα αναζητηθούν ακόμα και ποινικά.  
 1.  Την άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα. Την εργασιακή αποκατάσταση του συναδέλφου της ΕΤ3 που απομακρύνθηκε από την παρουσίαση των εορταστικών εκδηλώσεων του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη γιατί τόλμησε να αναφέρει τη λέξη “η πόλη αστυνομοκρατείται”.
  Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ και το αρμόδιο υπουργείο ας αντιληφθούν, ότι ο πολίτης πληρώνει ανταποδοτικό τέλος για πολυφωνία και πλουραλισμό. Η ακύρωση της ελευθεροτυπίας προσβάλει τη δημοκρατία. Η ανεξαρτησία και η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στη Δημόσια Τηλεόραση ελέγχονται από τους πολίτες και δεν επαφίενται στον εκάστοτε διορισμένο διευθυντή ενημέρωσης.
   
 1.  Επιτέλους να μας ενημερώσουν για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ. Αρνούμαστε τη συνέχιση της εργασίας τους στην ΕΡΤ με Δελτίο Παροχής. Ζητάμε την  κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την πρόσληψη όλων, σε θέσεις τακτικού προσωπικού. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνουν δεκάδες συμβούλους και δημοσιογράφους ως Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνουν συμβασιούχους στο όνομα του εξορθολογισμού. Επίσης να προσληφθούν οι απαραίτητοι συνάδελφοι  που απαιτούνται για τη λειτουργία της ΕΡΤ και όχι να ακολουθείται η μείωση των συναδέλφων με εντολές τρίτων που δεν γνωρίζουν από τηλεόραση. Ο τρόπος αυτός αυξάνει το κόστος λειτουργίας της ΕΡΤ με πολλούς τρόπους και προάγει μορφές μαύρης εργασίας . 
 1. Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.  
 1.  Να παγώσει κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στην ΕΡΑ, καθώς και να γίνεται ο απαιτούμενος (υπόμνημα της ΠΟΣΠΕΡΤ) έλεγχος παραστατικών και ορισμός υπευθύνου υπαλλήλου της ΕΡΤ για αντίστοιχες Τ/Ο παραγωγές στην ΕΡΤ . Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως “δούρειος ίππος” τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων. 

Δεν θα παρέχεται σε κανέναν υπό μορφή pool, πάσης φύσεως ειδησεογραφικό ή άλλου χαρακτήρα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό υλικό για όσο διάστημα  διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι σε εξέλιξη η απεργία.

Οι παροχές και οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η ΕΡΤ Α.Ε. για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά τη διάρκεια της απεργίας θα είναι σύμφωνα με την Ειδική Σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ Α.Ε. και Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και με τις αποφάσεις των άλλων ενώσεων.

Στην απεργία θα χρησιμοποιήσουμε εκείνο το προσωπικό ασφαλείας, που έχει νόμιμα