Skip to main content

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 10-4-2012

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ» («Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.»), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Μεσογείων, αρ.432 και εκπροσωπείται νόμιμα

 

 

Π Ρ Ο Σ

 

Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής (Λ. Μεσογείων 432)  και εκπροσωπείται νόμιμα  

 1. Τον κ. Στυλιανό Στεφάνου Προεδρεύοντα του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., κατοικοεδρεύοντος λόγω της ιδιότητάς του αυτής ως άνω ομοίως,
 2. Τον κ. Λάμπη Ταγματάρχη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. κατοικοεδρεύοντος λόγω της ιδιότητάς του αυτής ως άνω ομοίως.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

 1. Πρωθυπουργό Παπαδήμο Λουκά
 2. Υπουργό  Οικονομικών κ. Σαχινίδη
 3. Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή

--------------------------------------------------------------------------------------

 1. ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
 2. Ν.Δ. κ. Σαμαρά Αντώνη
 3. ΚΚΕ κα. Παπαρήγα Αλέκα
 4. ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη Γιώργο
 5. ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα  Αλέξη
 6. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κ. Κουβέλη Φώτη
 7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κα. Μπακογιάννη Ντόρα
 8. ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Δημαρά  Γιάννη
 9. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Οικονόμου Βασίλη/Γιομπαζολιά Μάκη
 10. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
 11. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Π. Καμμένο
 12. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, κα. Κατσέλη Λούκα / κ. Καστανίδη Χάρη

 

Μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. ως κατωτέρω  :

1.  κ. ΖΑΝΟ ΓΙΩΡΓΟ- ΑΝΤΡΕΑ

2.  κ. ΣΑΜΟΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

 

       ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.ΔΟΥ  κ.ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΟΥΡΙΔΑ

       ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚ. ΥΠΕΡΕΣΙΩΝ ΦΑΚΛΗ ΠΕΠΗ

 

Με έκπληξη λάβαμε γνώση από τη Διαύγεια την «ανάκληση της υπ’ αριθμ. 1035/8.3.2012 Απόφαση του ΔΣ περί διάθεσης ποσού 3.000.000€ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικές Ευθύνης και περί ομόφωνης απόφασης έγκρισης της εισήγησης του Διευθύνοντα Συμβούλου περί του ιδίου ζητήματος.

καταγγέλλουμε την εκ του νόμου παράνομη και πραξικοπηματική μεθόδευση στην οποία συμπράξανε  τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤ.,ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΧΑΡ.,ΖΑΝΟ ΓΙΩΡΓΑΝΤΡΕΑ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥΡΗ ΠΑΝ. για τους ακόλουθους λόγους:

1.  … παραμονή των εκλογών να έχει ήδη ανοιχτή προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εκτέλεσης της υπ’ αριθμ. 1035/8.3.2012 απόφαση του ΔΣ η πλειοψηφεία του διοικητικού Συμβουλίου χωρίς τη νόμιμη σύγκλιση και ανάθεση που κατακρεουργείται με παρόμοιες αποφάσεις η πλεονασματική οικονομική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, απαιτούνται νέες θυσίες εις βάρος των εργαζομένων της να κατασπαλείται τα χρήματα που ο Ελληνικός λαός εισφέρει μέσω του ανταποδοτικού τέλους αποκλειστικά και … για την λειτουργία και ανάπτυξη της Δημόσια Ραδιοτηλεόρασης, όπως ο νόμος ρυτά  ορίζει.

ΚΑΤΑΓΕΛΟΥΜΕ την ως άνω παράνομη πρακτική που διολισθαίνει σε λογικές σκαιώδους και αδιαφανούς λειτουργίας του ΔΣ πρακτικές που έχουμε καταγγείλει και με προηγούμενα εξώδικα και ανακοινώσεις μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να πάρουν θέση για την ως άνω μεθόδευση και υφαρπαγή, καθόσον αφορά του σύνολο του Ελληνικού λαού και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμαστε ρητά με την παρούσα για την περαιτέρω άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας και κατά παντός υπευθύνου σε κάθε περίπτωση επιχειρούμενη υλοποίηση μιας τέτοιας παράνομης απόφασης. Προέβησαν όπως είπαν σε  αλλαγή του προς συζήτηση θέματος από υπ’ αριθμ. 18 σε υπ’ αριθμ. 1 και μάλιστα αυθαίρετα και χωρίς την παρουσία μελών του ιδίου του Δ.Σ., του Εκπροσώπου των Εργαζομένων για προφανή λόγο, ο οποίος προσερχόταν για συνεδρίαση, προσπάθησε να εμφανίσει ο προεδρεύων ότι δήθεν έγινε εισήγηση, συζήτηση και λήψη απόφασης σε κλάσματα του δευτερολέπτου για το μοναδικό θέμα που τελικά διατείνεται ότι κατόρθωσε να συζητήσει και λάβει απόφαση.

Μια απόφαση που είναι ανυπόστατη πραγματικά νομικά και προπάντων ηθικά.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εκπρόσωποι εργαζομένων στο Δ.Σ., πολλοί εργαζόμενοι πολλών ειδικοτήτων ( δημοσιογράφοι, τεχνικοί,)και Πρόεδροι Συλλόγων έχουμε διαφορετική άποψη στο αν πάρθηκε απόφαση η όχι στο  Δ.Σ. γιατί ήμασταν παρόντες και γνωρίζουμε.

2.  Καταγγέλλουμε τη σπουδή και την ….. υφαρπαγή;, σε ύποπτο πολιτικά χρόνο, για τη λήψη μιας δήθεν απόφασης με τεράστια οικονομική σημασία για την ΕΡΤ, αφού με μη σύννομες διαδικασίες επιχειρείται η αποταμίευση ενός σημαντικότατου κονδυλίου την ίδια στιγμή.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς  που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες,

αντιγράφοντας την παρούσα ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2012

Για την Εξωδίκως Δηλούσα και Γνωστοποιούσα

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ