Skip to main content

ΕΞΩΔΙΚΟ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 09/06

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

  1. Της Ομοσπονδίας με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή, οδός Μεσογείων 432 και εκπροσωπείται νόμιμα.
  2. Της Ομοσπονδίας με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία

      Ενώσεων Συντακτών» (Π.Ο.Ε.Σ.Υ.), που εδρεύει στην Αθήνα,

      οδός Ακαδημίας, αριθμός 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

ΠΡΟΣ

1.         Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΕΡΤ Α.Ε.) που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής Μεσογείων 432, όπως εκπροσωπείται νόμιμα

2.         Τον κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου, Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε., κατοικοεδρεύοντος λόγω της ιδιότητάς του αυτής ως άνω ομοίως,

3.         Τον κ. Λάμπη Ταγματάρχη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. κατοικοεδρεύοντος λόγω της ιδιότητάς του αυτής ως άνω ομοίως.

 

 Καθώς και στις παρακάτω Ανώνυμες Εταιρίες στις οποίες οι τεχνικοί τους (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ) είναι μέλη της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και θα απεργήσουν.

 

4.  Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALTER TV Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στο Περιστέρι Αττικής, οδός Αγ. Παρασκευής 36-38, και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

5. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «MEGA CHANNEL, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, Λ. Μεσογείων και Ρούσσου 4 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

6. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ANTENNA TV Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Α.Ε.» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Λ. Κηφισίας 10-12 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

7. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.» που εδρεύει στην Παιανία Αττικής, ΣΕΑ Μεσογείων ΙΧ/Θ 40,2 χλμ. Αττικής Οδού και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

8. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «STAR CHANNEL» που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, Βιλτανιώτη 36 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

9. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «TV MAKEΔΟΝΙΑ» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, 26ης Οκτωβρίου 90 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

10. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚΑΙ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» που εδρεύει στο Ν. Φάληρο Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

 

Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε.

 

1.         κ. Αβραάμ Χρήστο,

 

2.         κα. Διβάνη Λένα,

 

3.         κ. Ζάννο Γεωργανδρέα,

 

4.         κα. Κονιόρδου Λυδία,

 

5.         κ. Μοσχονά Ηλία,

 

6.         κ. Στεφάνου Στυλιανό,

 

7.         κ. Σαμούρη Παναγιώτη,

 

Κατοικοεδρευόντων απάντων ως εκ της ιδιότητας τους αυτής στη Αγία  Παρασκευή, Λεωφ. Μεσογείων αρ. 432.

 

 

 

8.         Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση (Σταδίου 27, Αθήνα),

 

9.         Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου (Νίκης 5-7, Αθήνα),

 

10.       Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λούκα Κατσέλη (Πειραιώς 40, Αθήνα),

 

11.       Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα).

12.       Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Τηλέμαχο Χυτήρη  (Μπουμπουλίνας 20, Αθήνα),

 

Δια της παρούσας σας γνωστοποιούμε ότι με απόφασή του το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΕΚΤΑΚΤΑ  αποφάσισε την κύρηξη απεργιακών κινητοποιήσεων κάνοντας πράξη την εξαγγελία της ΓΣΕΕ, για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σας έχουμε ενημερώσει με το εξώδικό μας στις 14/04/2011 επίσης με πλείστα άλλα προγενέστερα καθώς και με προφορικές παρεμβάσεις στην διοίκηση της ΕΡΤ, το τελευταίο διάστημα διαρκώς και Επίμονα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  εξαντλώντας κάθε περιθώριο υπομονής και καλόπιστου διαλόγου εκ μέρους των εργαζομένων της εταιρείας, τους οποίους συνδικαλιστικά εκπροσωπεί είναι υποχρεωμένο να απαιτήσει από εσάς, αυτή την ύστατη στιγμή, ως νομίμους εκπροσώπους και Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε αντίστοιχα την ΑΜΕΣΗ και ΕΜΠΡΑΚΤΗ αντιμετώπιση και υλοποίηση λύσεων στα ακολούθα  οξύτητα  ζητήματα,  τα οποία ενώ κατά καιρούς έχετε δεσμευτεί να επιλύσετε επιμένετε στη διατήρηση απαράδεκτων πρακτικών που ζημιώνουν με γεωμετρική πρόοδο και  καθημερινά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ α.ε. και συνεχίζετε να παίρνετε μέτρα εναντίον τους, όπως το κόψιμο

 των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από τις βάρδιες που δεν υπάρχουν συγκοινωνίες, παραβιάζοντας τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, την παραβίαση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, την εκ νέου περικοπή των εξόδων των εκτός έδρας μετακινήσεων, την μη τήρηση των εργασιακών νόμων κ. λ. π.  τα οποία δεν πρόκειται να αποδεχθούμε.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

 

1. Την με οποιοδήποτε τρόπο μη συρρίκνωση της ΕΡΤ, κεντρικά και περιφερειακά

 

2. Την άμεση υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. για τους εργαζόμενους της  ΕΡΤ οι αποδοχές των οποίων με ευθύνη των Διοικήσεων της όχι μόνο παραμένουν παγωμένες επί τριετία αλλά και υπέστησαν μονομερώς αλλεπάλληλες περικοπές λόγω της ακολουθούμενης  δημοσιονομικής πολιτικής,

 

3. Την άρση κάθε δυσμενούς φορολογικής επιβάρυνσης των εργαζομένων για τις αποζημιώσεις της εκτός έδρας απασχόλησής τους για το έτος 2010,

 

4. Την εξόφληση κάθε νόμιμης αποζημίωσης για τα οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) που δεν τους έχουν χορηγηθεί με ευθύνη σας και σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έχουν προσκομισθεί,

 

5. Την άμεση διακοπή της παραχώρησης τηλεοπτικών θεμάτων χωρίς την παραμικρή αποζημίωση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (Pool) πρακτική που έχουμε καταγγείλει ως παράνομη και ως υπονομευτική των οικονομικών της ΕΡΤ Α.Ε. αφού μέσω αυτής πριμοδοτούνται οι ανταγωνίστριές της ιδιωτικές εταιρείες.

 

Σας δηλώνουμε τέλος την ειλημμένη απόφασή μας σε περίπτωση μη δρομολόγησης αμέσων λύσεων στα ως άνω νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας που εκφράζουν το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. να προβούμε σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 09-06-2011 από 06:00 – 06:00 της Παρασκευής 10-06-2011 και να κλιμακώσουμε αποφασιστικά με συνεχόμενες και αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο χρόνος έναρξης, η μορφή και η διάρκεια των οποίων κάθε φορά έγκαιρα θα σας κοινοποιούνται καθώς και της δικαστικής και εξώδικης αναζήτησης ευθυνών και αποζημιωτικών ποσών  κατά παντός υπευθύνου σε κάθε περίπτωση διαιώνισης του καθεστώτος μη συμμόρφωσής σας στα νομίμως προβλεπόμενα

Κατά τις ως άνω απεργίες ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ το αναγκαίο και νόμιμα καθορισθέν προσωπικό για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και την πρόβλεψη καταστροφών και ατυχημάτων καθώς και για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

            Να επιδοθεί νόμιμα.

 

 

 

Αθήνα, 07 Ιουνίου 2011

Για τις Εξωδίκως Δηλούσες και Γνωστοποιούσες

 

Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                   ΠΑΝ. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ                                      ΑΝΑΣΤ. ΑΒΡΑΤΟΓΛΟΥ

 

Π.Ο.Ε.Σ.Υ

 

                                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

                                                                            ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ