Skip to main content

ΗΜΕΡΙΔΑ - "ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΣΙΛΩΑΜ" ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ)

ΕΣΗΕΑ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ - "ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΣΙΛΩΑΜ" ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) -ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ "ΜΑΥΡΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013 ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Η ΕΣΗΕΑ  υπο την αιγίδα  της  "συστρατευμένης στην κοινή αντίληψη" ηγεσίας της (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) , απαντά  στον καταιγισμό  των επικρίσεων που έχει δεχθεί, για την στάση της απέναντι σε όλα όσα  ταλανίζουν  το χώρο  των ΜΜΕ , για όλα όσα έχουν  στείλει  τη χώρα μας στα τάρταρα σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου, για το σκάνδαλο Φουρθιώτη, για τα συμβόλαια θανάτου εναντίον του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά κανάλια, για το πογκρόμ διώξεων στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και για πολλά  άλλα, με μία ημερίδα που έχει ως  θέμα: «Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι» και η οποία  θα γίνει διαδικτυακά  την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαίου 2021.

Σε αυτήν την διαδικτυακή  κολυμβήθρα του "Σιλωάμ"  της ΕΣΗΕΑ,  θα είναι ομιλητής ακόμα και ο  Βενιζέλος που μαζί με τον Σαμαρά  τον Ιούνιο του 2013 προκάλεσαν  τη διεθνή κατακραυγή ΜΜΕ , ομοσπονδιών και  παγκόσμιων συνδικάτων  για το "πραξικόπημα του μαύρου" στην ΕΡΤστο οποίο  αντιστάθηκαν συσπειρωμένοι στην ομοσπονδία τους  οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία (ευτυχώς που δεν ζεί  ο αλήστου μνήμης Γεωργαλάς, ο οποίος μπορεί να ήταν και  καλεσμένος  σε αυτή την ημερίδα  να μιλήσει  για την Οκτωβριανή επανάσταση).

Μεταξύ των άλλων προσκεκλημένων  της κ. Αντωνιάδου (ΝΔ) και του κ. Καπάκου(ΣΥΡΙΖΑ)  είναι και ο περιβόητος 

για την επιλεκτική του ακοή και τη  θεσμική αφωνία του πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Κουτρουμάνος, ο οποίος

  πριν πέντε μήνες  δέχτηκε σκληρή  κριτική απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  για την «αδράνεια» και την  «απροθυμία» που επέδειξε  να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ώστε  να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξασφαλιστεί η πολυφωνία.

 Πως άραγε  θα νοιώσουν  οι παρευρισκόμενοι  βουλευτές και ευρωβουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ,  όταν  θα  ακούν  να τους μιλά για  "πολυφωνία και λογοκρισία  στα ΜΜΕ" αυτός  που λιγους  μήνες πρίν  προκάλεσε  το κόμμα τους να άρει  την εμπιστοσύνη   στο πρόσωπό του  και να ζητήσει την παραίτησή του;

Ίσως σε αυτή την ημερίδα να  μάθουμε, απο την επίσης  προσκεκλημένη ομιλήτρια  κ. Σπυράκη, τι είδε  στον ύπνο της εκείνο το βράδυ του 2012, όταν  έκρυψε -όπως έχει ομολογήσει-   κάτω απο το μαξιλάρι της την είδηση για τα ευρώ που έρχονταν με αεροπλάνα απο την Ιταλία για να διασωθεί η τότε κυβέρνηση, ξεχνώντας  ότι είναι θεμελιώδης  αρχή της δημοσιογραφίας  η  ανάδειξη κι όχι η απόκρυψη της  είδησης, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά  τη ζωή ενός ολόκληρου λαού.

Αυτό που θα μπορούσε  να γράψει κάποιος,  για  αυτή την κοσμοπολίτικη  ...πρωτοβουλία του αριστεροδέξιου  αμαλγάματος του προεδρείου της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, είναι αυτό που αποδόθηκε στον γνωστό συγγραφέα  Τζ. Όργουελ:

 «Δημοσιογραφία σημαίνει να τυπώνεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να τυπωθεί. Τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις»