Skip to main content

ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ: ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΝΗ! - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

 

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020, ΩΡΑ 10.00,

ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής να μήν λείψει κανείς! Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μαζικά και μαχητικά, να ενώσουμε τη φωνή μας και να απαιτήσουμε ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΝΗ!

Στην διάρκεια των πεντέμισυ χρόνων της δίκης της ΧΑ,αποκαλύφθηκε με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο ο χαρακτήρας της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, με την

χαρακτηριστική κάθετη ιεραρχική δομή της και τα «τάγματα εφόδου» πλαισιωμένα από κάθε λογής κατακάθια, που συντεταγμένα έδρασαν ενάντια στα εργατικά -λαϊκά συμφέροντα, φτάνοντας και σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές που παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων κόντρα στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, μέχρι τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.
Η ανοχή που απολάμβαναν οι φασίστες από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, η προβολή τους τους από αστικά ΜΜΕ που τους έδιναν απλόχερα βήμα στο όνομα τάχα του «πλουραλισμού», αυτά τα ΜΜΕ που χαιρέτιζαν τα φαινομενικά απολίτικα συνθήματα του τύπου «έξω τα κόμματα» - «έξω τα συνδικάτα», έδιναν αέρα στα πανιά της ναζιστικής δράσης.

 

Οπως αέρα στα πανιά τους δίνει και η ανιστόρητη, επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων σε συνδυασμό με διαστρέβλωση της ιστορίας του Β' παγκοσμίου πολέμου και τον αντικομμουνισμό, επίσημη πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της, που αναπαράγεται από αστικά ΜΜΕ και αθωώνει το φασισμό.

 

Απαράγραπτες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, γιατί δεν έκαναν το παραμικρό για την επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο σε κάποιους από αυτούς να επιχειρήσουν τη μεταμφίεση τους με προσωπείο συγκάλυψης της ναζιστικής τους δράσης.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Η καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας δεν είναι μόνο μια στιγμή, μια απόφαση ενός δικαστηρίου που θα ικανοποιεί την παλλαϊκή απαίτηση να κλειστούν οι φονιάδες στη φυλακή για πάντα. Εχουμε πλήρη συνείδηση οτι μόνο η διαρκής συλλογική ταξική αγωνιστική δράση σε κάθε τόπο δουλιάς, σε κάθε σχολειό ή πανεπιστήμιο, σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά,είναι αυτή που μπορεί να δώσει στους ναζί εγκληματίες αυτό που τους αξίζει.

 

Να τους στείλει μιά για πάντα, μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα, την καπιταλιστική βαρβαρότητα που αναπαράγει και εκτρέφει το αυγό του φιδιού, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

Αθήνα, 5 Οκτώβρη 2020