Skip to main content

ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ "ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ" ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ , ΤΟΝ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

POSPERT ERT3

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δημόσια και επανειλημμένα έχει καταγγείλει τα  εκτρώματα που η διοίκηση βάφτισε οργανογράμματα και στρατηγικούς σχεδιασμούς και συνεχίζει να παλεύει  μαζί με τους εργαζόμενους για  την αληθινή ανάπτυξη και πρόοδο της ΕΡΤ σε ένα δίκαιο  και αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον.

Συνεπείς  στην δημόσια εκφρασμένη  στήριξή μας  στους  συναδέλφους της ΕΡΤ 3 και  τον  σεβασμό  στις αποφάσεις  των  συνελεύσεών τους δημοσιεύουμε  την ενημέρωση  που λάβαμε στο email μας σχετικά με  τη συνέλευση  των τεχνικών  της ΕΡΤ3  που πραγματοποιήθηκε στις  15/9/20:

 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ 15/9/2020.

  Η Συνέλευση των τεχνικών στις 15/9, είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα και επιβεβαιωτικό των ήδη εκφρασμένων απόψεων περί απόρριψης του Οργανογράμματος ως συγκεντρωτικό, χαώδες και δυσλειτουργικό.

            Οι ενημερώσεις αφορούσαν:

            Την συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων (από την Συνέλευση τις 23/6) με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Φίλιο Στάγκο, όπου εκφράστηκε η μη αποδοχή του Οργανογράμματος από την πλειοψηφία των τεχνικών. Ο ίδιος το υποστήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση και ότι θα είναι λειτουργικό. Με αυτή του την τοποθέτηση δεν άφησε περιθώρια συζήτησης των όποιων ενστάσεων έχουν οι εργαζόμενοι.

            Στα πλαίσια του ΔΣ της ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Τέλης Μεταξάς, επέλεξε να μην στηρίξει την πρόταση της Συνέλευσης, αλλά ταυτίστηκε με το σκεπτικό της Διοίκησης και της ΕΕΕ, υπερασπίζοντάς το. 

Είναι όχι απλά αντιδημοκρατικό αλλά και ανήθικο να υπερασπίζεται μια προσωπική άποψη και να αγνοεί συνελευσιακές διαδικασίες, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων εργατοπατέρων.

             Όσο αφορά την συνάντηση με τον Διευθυντή Παραγωγής και Τεχνικής Λειτουργίας Άρη Παναγιωτίδη και τον Υποδιευθυντή Τεχνικών Λειτουργιών Χρήστο Καζαντζίδη, τονίστηκε από την πλευρά τους η

αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού, όπου είναι αναγκαίο, και ότι θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με καθεστώς παροχής υπηρεσιών (εργολαβίες και ενοικιαζόμενοι). Για το ραδιόφωνο είπαν ότι θα κοπούν οι βάρδιες των ηχοληπτών στα γήπεδα και οι ηχολήπτες του ραδιοφώνου θα έρχονται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις στην τηλεόραση. 

Ζητήθηκαν τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι μετακινήσεις και κυρίως όσες έχουν εξαναγκαστικό χαρακτήρα όπως αυτές των συναδέρφων από την Ροή Προγράμματος. Εδώ δεν δόθηκαν  ικανοποιητικές απαντήσεις, μιας και σε κάθε παρέμβαση από την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζομένων που κατέρριπτε κάποιο κριτήριο εμφανιζόταν μετά κάποιο άλλο. Έτσι ξεκίνησαν λέγοντας ότι η μετακίνηση των συγκεκριμένων γίνεται γιατί είχαν τοποθετηθεί εξαναγκαστικά στην Ροή (πράγμα που δεν ισχύει) και κατέληξαν στο ότι δεν είναι και πολύ συνεργάσιμοι (ούτε αυτό ισχύει από την στιγμή που η πλειοψηφία των συναδέλφων κατέθεσε κείμενο όπου ζητάει να ακυρωθεί η μετακίνησή τους). 

Τέλος όσο αφορά την ανησυχία των εργαζομένων για την πρακτική του «όλοι τα κάνουν όλα» που εγκαινιάζει το νέο Οργανόγραμμα,  ειπώθηκε από την πλευρά τους ότι δεν είναι στην λογική τους να γίνεται ο εργαζόμενος «λάστιχο» και να εντατικοποιηθεί η εργασία. 

             Σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που έκαναν οι συνάδελφοι τεχνικοί ραδιοζεύξεων άλλα ισχύουν. Εξαναγκάζονται να κάνουν βάρδιες στην Ροή και στον Κεντρικό Έλεγχο, χρησιμοποιούνται δε και σε θέση ηχολήπτη. Καταργείται η βάρδια δορυφορικού με σκοπό να δουλεύουν σε τέσσερα διαφορετικά πόστα μέσα σε μια βδομάδα.

              Από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων συναδέλφων έγινε φανερό  ότι η Συνέλευση είναι απέναντι στις επιλογές της Διοίκησης και λένε :

            Όχι στις εξαναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων.

            Όχι στην λογική «όλοι τα κάνουν όλα».

            Όχι στο κόψιμο των βαρδιών στο ραδιόφωνο και στην ενοποίηση του τμήματος ήχου με αυτό της τηλεόρασης.

            Όχι σε προσλήψεις μέσω εργολαβιών και ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

            Τέλος επειδή αυτά τα ζητήματα αφορούν και άλλες ειδικότητες εκφράστηκε η βούληση για κοινές ενέργειες και συνελεύσεις.