Skip to main content

ΚΕΔ: "ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΡΤ ,ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩ Ο COVID-19 ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

ΚΕΔ: "ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΡΤ ,ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩ Ο COVID-19 ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ"

 


ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΡΤ ,ΕΔΟΕΑΠ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ
Παίζουν  με τις ζωές των δημοσιογράφων 
ενώ ο COVID-19  σκοτώνει και την ενημέρωση

    Κρύβουν νέο περιστατικό COVID -19 στην ΕΡΤ, που αφορά και το γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ στο δημοσιογραφικό Ταμείο  ΕΔΟΕΑΠ, επί  μία εβδομάδα δεν ενημέρωσαν   τον ΕΟΔΥ  για τα αποτελέσματα σε  5 τεστ που αφορούν ασφαλισμένους του οργανισμού.

 Έλεγχοι σε εφημερίδες και ιδιωτικά ΜΜΕ  γίνονται μόνο από εταιρίες και με διαδικασίες που επιλέγουν οι εργοδότες!!.. Σε κανάλι της παραλίας και στο ΑΠΕ οι διευθυντές έχουν γίνει… ιατροί εργοδοσίας!

Ουδείς όμως, μπορεί να εγγυηθεί  τις πραγματικές  συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους δημοσιογράφους  σε αρκετές  εφημερίδες, ιδιωτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ,αφού οι εργοδοτικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ τηρούν εκκωφαντική σιωπή για τις πραγματικές συνθήκες. Το ίδιο ισχύει στα γραφεία αλλά και στα « μέτωπα» του ρεπορτάζ. 

Από την Παρασκευή 17/09/2020  η Συνομοσπονδία  Ατόμων με αναπηρία, με έγγραφο της  εγκαλεί την διοίκηση Ζούλα-Γαμπρίτσου στην ΕΡΤ κα το  ντουέτο Αντωνιάδου-Καπάκου στην ΕΣΗΕΑ,  για περιστατικό δημοσιογράφου, που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και τον στέλνουν  για ρεπορτάζ  με κίνδυνο της ζωής του.  

Στην περίπτωση του Μεγάρου Μαξίμου, το περιστατικό κορωνοϊού, συνδέεται με ιδιωτική εταιρία στην οποία  διοίκηση της ΕΡΤ ανέθεσε τις τηλεοπτικές καλύψεις του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και μελών της Κυβέρνησης. 

Στον ΕΔΟΕΑΠ  πραγματοποιούνται  τεστ  εν μέσω καταγγελιών για αγορές με καπέλο έως και 50%  στην προμήθεια των τεστ και στις συμβάσεις με εργαστήρια. Αφορούν  όμως ΜΟΝΟ εργαζόμενους. Οι συνταξιούχοι είναι κομμένοι. 

Εντοπίστηκαν περιστατικά  τα οποία κρίθηκαν θετικά αλλά δεν ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΟΔΥ. 

 Στην επιτροπή ΤΥΠ, Πρόεδρος και διοικητικές υπηρεσίες, γενικός ιατρός, που είναι αναπληρωτής αρχίατρος και έχουν την ευθύνη  τα φορτώνει ό ένας στον άλλο αλλά δεν σώζονται. Η κρίση δυστυχώς έρχεται πριν την απόφαση του ΣτΕ. 

 Το  διευθυντήριο των δύο μηχανικών (!)  έπρεπε  να έχει πιστοποιήσει τον οργανισμό,  ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην πλατφόρμα και να κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι σχετικές διαδικασίες( ειδοποιήσεις, ιχνηλάτηση κλπ). 

Η καταγγελία της Συνομοσπονδίας Ατόμων  με αναπηρία δημιουργεί ηθικά αλλά και νομικά θέματα για τον διευθύνοντα σύμβουλο με διευρυμένες αρμοδιότητας κ. Γ. Γαμπρίτσο και τον Γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Φ. Καφαράκη καθώς και τον νεαρό Πρόεδρο που τρέχει και κρύβεται  πίσω τους για να μην φορτωθεί την ευθύνη το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στο έγγραφο της συνομοσπoνδίας επισημαίνεται: 

   

 

«…. θα επιθυμούσαμε να αναδείξουμε το σοβαρό ζήτημα υγείας που αντιμετωπίζει ……………………δημοσιογράφος της ΕΡΤ και άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με γνωμάτευση ιατρού του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ)……………….

Η διοίκηση της ΕΡΤ για να καλύψει  ακόμη και τις ποινικές ευθύνες της, αναφέρεται στη συναίνεση που έχει εξασφαλίσει, όπως διατείνεται, από  δύο υπαλλήλους της, οι οποίες  ως δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην πλειοψηφία των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ( σύμπραξη Συριζα- ΝΔ) και έχουν συμφωνήσει για το νέο οργανόγραμμα. Είναι ανατριχιαστικό ότι  οι δυο αυτές κυρίες δεν το διαψεύδουν.

 Η Ένωση απέστειλε  την Παρασκευή  ( με πλήρη μυστικότητα από τα μέλη του ΔΣ και την ΚΕΔ που διαφωνεί) έγγραφο στην ΕΡΤ που ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ  νομιμοποιεί το οργανόγραμμα υποταγής των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Καθιερώνει «δημοσιογράφους για όλες τις δουλειές και υπάκουους  για όλα, διαφορετικά……».

 Δίνει μάλιστα πράσινο φώς στην εργοδοσία να τους κάνει ότι θέλει λόγω πανδημίας!....

Πρόκειται για το νέο μοντέλο εργασιακών σχέσεων στην ενημέρωση  που με αφετηρία από την ΕΡΤ  μεταφέρεται σε όλες τις εφημερίδες τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις.

 

Παίζουν με τις ζωές των δημοσιογράφων, με τον COVID-19 να σκοτώνει και την ενημέρωση. 

                                                                                              20/09/2020

 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων