Skip to main content

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ (ΕΡΤ, ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΚΛΠ)

ΚΕΔ

 

ΔΕΚΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ

ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΆ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΚΑΤΑΘΈΤΟΥΝ  ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ ΤΟΥΣ

 

  Σε μαγαζάκι για  δουλειές,  θέλει να μετατρέψει η  πλειοψηφία των 6 τις συνεδριάσεις του ΔΣ, που γίνονται  σύμφωνα με την ΚΟΛΟΒΗ  ημερήσια διάταξη του δίδυμου Αντωνιάδου –Καπάκου. 

Το κόλπο συμπληρώνεται με νομική γνωμοδότηση για να μην γίνει γενική συνέλευση και να ΜΗΝ  υπάρχουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων ιδιαίτερα τώρα με σκάνδαλα και άλλα στο κτίριο της οδού Βουκουρεστίου. Νομίζουν ότι έτσι θα τα κουκουλώσουν.

Οι δύο του Σύριζα, οι ακροδεξιές εκφράσεις και τα ρέστα του Κουβέλη στο ΔΣ  τα δίνουν όλα  σε εργοδότες και χορηγούς τους. Κάνουν όμως κι τα δικά τους. 


Υπάρχουν  ερωτήματα που απαιτούν ΑΜΕΣΩΣ απαντήσεις:

 

1.Η πλειοψηφία των 6 που διαχειρίζεται στα τυφλά και με καμία νομιμοποίηση ( εκκρεμεί η γενική συνέλευση) 10 εκατομμύρια ευρώ, έχει  αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε Τράπεζα  συμφερόντων του αφεντικού του ταμία του ΔΣ!....ο οποίος προφανώς  φρόντισε και για τη σχετική εισήγηση.

Στο μεταξύ έχουν χαθεί χιλιάδες ευρώ από τόκος αφού παράτησαν πρώτα κεφάλαια της ΕΣΗΕΑ σε άτοκους λογαριασμούς και  τώρα σηκώνουν χρήματα από τα αποθεματικά για να μην ενοχλήσουν τους εργοδότες για οφειλές!...

 

2. Η υπερσυγκέντρωση και ο ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης από το γραφείο του Πρωθυπουργού σε δημόσια, ιδιωτικά ΜΜΕ και δημοσιογραφικές οργανώσεις, με το νέο ΠΔ δεν απασχολεί  κανένα. Ούτε βέβαια γίνεται συζήτηση για την  μαζική απόβαση ημετέρων στην ΕΡΤ με μισθούς ρετιρέ, και τους μόνιμους στη γωνία  με μια ξερή σύμβαση.  Περνάει  βέβαια στα ψιλά η λογοκρισία και η διοχέτευση προπαγάνδας από το ΑΠΕ που δεν διαφέρουν και πολύ από τις μέρες του Παππά.

 

3.Στην αισχρή υπόθεση του BIG BTOTHER,η ΕΣΗΕΑ απλώς ανακοίνωσε  δυσφορία  για το θέαμα(!..). για να γίνει αυτή αυτή…. θέαμα. Σκόπιμα άφησε  στο απυρόβλητο την εργοδοσία,  στο κανάλι του  Παλαιού Φαλήρου.

 

4.  Οι εργασιακές σχέσεις σε εφημερίδες τηλεοπτικούς σταθμούς ,οι συνάδελφοι που μένουν απλήρωτοι και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας  και με την ΠΑΝΔΗΜΙΑ,  παρακάμπτονται μια και η πλειοψηφία δεν αγγίζει τους εργοδότες ενόψει της απόφασης για το 2% που ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι είναι έτοιμη και προβλέπει ΕΔΟΕΑΠ χωρίς εφάπαξ και συντάξεις.

 

 5Η προαναγγελία για  κατάργηση του νόμου 1264/82 και το ρουσφέτι  στους καναλάρχες, για σκόντο στις 400 υποχρεωτικές θέσεις πλήρους απασχόλησης απλώς συμπληρώνει τον μποναμά της προηγούμενης κυβέρνησης.

ΟΙ πληρωμές για τις άδειες πάνε από  παράταση σε παράταση και τα εκατομμύρια από το αγγελιόσημο είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ  διαφημιστικό έσοδο για τα κανάλια. Τσιμουδιά όμως για όλα αυτά από την  παρέα των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

 

6. Οι εργοδότες έχουν πάρει αναστολή για τις υποχρεώσεις τους σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ. Βάζουν μέσα το Ταμείο και την ΄Ενωση, με οφειλές χιλιάδων ευρώ για ασφάλιστρα και συνδρομές  και ΔΕΝ ανοίγει μύτη.

 

7. Η υπόθεση των συναδέλφων της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, που μένουν απλήρωτοι και διαμαρτύρονται  ΔΙΚΑΙΩΣ, δεν είναι  η μόνη. Πόσοι εργοδότες έχουν φάει ακόμη και το δώρο του Πάσχα;  

 

8. Οι  συντάξεις και τα κλεμμένα αναδρομικά των συναδέλφων δεν τους απασχολούν Απλώς πλήρωσαν κάποιους εργολάβους για ξεκάρφωμα , χωρίς όμως ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα.

 

9.Το χαρτζιλίκι του Πέτσα  ακόμη και σε site που συνδέεται  με μέλος του ΔΣ θέλει να το καταπιεί η σύμπραξη των 6 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και ΔΕΝ  ντρέπονται.

 

10Τα 150.000  ευρώ που χρωστάει από τα σεμινάρια με ανέργους-μούφα, η ΕΣΠΗΤ και το πρόστιμο της ΔΟΥ,  θέλει  να το κουκουλώσει η αντιπρόεδρος από την ΕΡΤ, όπως και το σκάνδαλο με το κτίριο στη Ζαίμη. Που θα βρει άλλους τέτοιους συνεργάτες  στην ΕΡΤ ο Γαμπρίτσος.

Το θέμα  όμως  είναι ότι εσείς τους ψηφίσατε…..

                                                                  16/09/2020

Κίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων