Skip to main content

ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 2012-2013 - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Aγία Παρασκευή   24.12.2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από προηγούμενες ανακοινώσεις μας, μετά από πολύμηνες διαδικασίες επιτεύχθηκε η νομοθετική ρύθμιση την οποία ζητούσαμε από την αρχή (Αύγουστος 2020) για την πληρωμή των βεβαιωμένων δεδουλευμένων αποδοχών διαστήματος 2012-2013 στην ΕΡΤ ΑΕ.  

Με την επίτευξη της νομοθετικής ρύθμισης αποφεύγεται η ανάγκη συμμετοχής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη διαδικασία, η οποία απλοποιείται και επιταχύνεται σημαντικά.  

Είναι σημαντικό ότι επιτεύχθηκε, μαζί με τη ρύθμιση δια νόμου, και η άρση της προϋπόθεσης έκπτωσης (κουρέματος) στο καταβλητέο ποσό, όπως επίσης επιτεύχθηκε το καταβλητέο ποσό να είναι ακατάσχετο από το Δημόσιο.  

Οι εν λόγω σημαντικές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών της ΠΟΣΠΕΡΤ και της Νομικής υπηρεσίας της και των πρωτοβάθμιων Σωματείων μελών της, παρά τα προσκόμματα και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρήθηκε από κάθε λογής « ειδήμονες».

 Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η ειδική εξουσιοδότηση που ζητήθηκε στο παρελθόνΌσοι την έχουν κάνει στους δικηγόρους  δεν απαιτείται να την ξανακάνουν.

ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι προϋπόθεση καταβολής του ποσού που δικαιούται κάθε δικαιούχος είναι, σύμφωνα με την οικεία νομοθετική ρύθμιση, να έχει παραιτηθεί από το δικόγραφο της αγωγής του για τα δεδουλευμένα γι’ αυτούς που έχουν προσφύγει.  

 Όσον αφορά στη διαδικασία πληρωμής πρέπει να σταλεί στο

Mailgrdiachiristi@ert.gr του ειδικού διαχειριστή το IBAN που επιθυμείτε να κατατεθεί το οφειλόμενο ποσό.

Θεωρούμε ότι η υπόθεση διεκδίκησης των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών διαστήματος 2012-2013 είχε απόλυτη επιτυχία και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.

 ΥΓΜε πράξεις, με συνέπεια και ενημέρωση συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας. Αφήνουμε τους σφετεριστές, τους συκοφάντες- λασπολόγους να βγάζουν εμετικές, δουλικές και διασπαστικές ανακοινώσειςγι’ αυτά που πετύχαμε.