Skip to main content

32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΣΠΕΡΤ - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

Για την ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών εργατών της επιχείρησης «Μαλαματίνα» που εδώ και μήνες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα κατά των τρομοκρατικών εκβιαστικών απολύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς και τη στήριξη αγωγής των εργαζομένων κατά των ιδιοκτητών και της διεύθυνσης της επιχείρησης για την παράνομη πρόσληψη επτά εργαζομένων για τη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για την ΛΑΡΚΟ

Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στον μεγαλειώδη και δίκαιο αγώνα, που εδώ και 3 χρόνια δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, για να κρατήσουν τις δουλειές και τα σπίτια τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν μείνει όρθιοι και αναμετριούνται στα ισα με την κυβέρνηση και την ΕΕ, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μηχανισμούς τους.

Παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης παραμένουν σταθεροί στον αγώνα για να διασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα και τον μόχθο που τους οφείλεται.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα είναι δίπλα τους στον δύσκολο αυτόν αγώνα.

Για την Ε FOOD

Στηρίζουμε τους συναδέλφους της E Food στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται, με το νέο πογκρόμ απολύσεων που εξαπέλυσε η εταιρία.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για σύμβαση που θα καθορίζει με σαφήνεια τους όρους εργασίας και θα διασφαλίζει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Για την απαλλαγή τους από τα αξιολογήσεις και κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία.

Για την ΒΙΟΜΕ

Εμείς, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες και εργάτριες της ΒΙΟΜΕ.

Ζητάμε από κάθε αρχή – πολιτική, οικονομική, δικαστική – να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση που θα εμποδίσει τη λειτουργία του εργοστασίου και τους εργαζόμενους να ζουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλες και όλους να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη χώρα μας. Την ώρα που παραγωγικές μονάδες κλείνουν για να ξεπουληθούν, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δίνουν έμπρακτα, τη δική τους απάντηση, καταφέρνοντας, με την αλληλεγγύη της κοινωνίας εντός και εκτός Ελλάδας, να κρατούν ζωντανό το ανακτημένο εργοστάσιο εδώ και 10 χρόνια και να δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Καταγγέλλουμε ως ανήθικη και επιθετική για όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία, κάθε μεθόδευση έξωσης ή παρεμπόδισης της ΒΙΟΜΕ. Και προειδοποιούμε κάθε δημόσιο λειτουργό, δικαστική αρχή ή αρπακτικό της αγοράς ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Παράλληλα, στεκόμαστε αλληλέγγυες/-οι στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης λαϊκής κατοικίας και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όσους αντιστέκονται στην εκποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών. 

Για την Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Το ήδη υποστελεχωμένο και απαξιωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις μνημονιακές πολιτικές, ιδιωτικοποιείται. Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, καταργείται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, βασική αρχή συγκρότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυση του.

 Για πρώτη φορά προβλέπεται η ύπαρξη θέσεων μερικής απασχόλησης στο δημόσιο

νοσοκομείο, για θέσεις που έχουν χαρακτηριστεί «άγονες» και οι οποίες θα καλύπτονται από ιδιώτες.

 Επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο νοσοκομείο και δημιουργείται μια νέα κατηγορία γιατρών μερικής απασχόλησης.

 Για πρώτη φορά επίσης δίνει τη δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να ασκούν και ιδιωτικό επάγγελμα.

Είναι έγκλημα, την ώρα που η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας παγκόσμια, η κυβέρνηση να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και θα παλέψουμε μαζι τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο Πλεύρη – Γκάγκα και η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

 

 

 

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Καταδικάζουμε τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο με την συνεχή  αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Την μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟΪΚΟ ορμητήριο καθιστώντας την έτσι, άμεσο στόχο και πεδίο βολής σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν όλοι οι Έλληνες που υπηρετούν εκτός συνόρων για ΝΑΤΟΪΚΕΣ επιχειρήσεις. Όχι στις κυρώσεις εναντίον κανενός που δεν επιβουλεύεται την χώρα μας, που κλιμακώνουν την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την ενεργειακή ανέχεια, την ελεημοσύνη του κράτους, προκειμένου οι πόροι, ο πλούτος και το εισόδημα των πολιτών να κατευθύνεται προς τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ.

 

Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2023

Το Σώμα του 32ου Συνεδρίου της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.