ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-6-2013

ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ     12/06/2013

Με την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ, ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του, έδειξαν ότι δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να ισοπεδώσουν τα πάντα. Η αντισυνταγματική  αυτή, αυταρχική απόφαση, να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προσβάλλει κατάφωρα κάθε έννοια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, ποδοπατεί τους εργαζόμενους, που τους οδηγεί εν μια νυκτί στην ανεργία, αποτελεί επίδειξη δύναμης και την πλήρη δουλική υποταγή τουσ στην αυτοκρατορική τρόικα !

Όμως ο Σαμαράς δεν κυβερνά μόνος του. Γιαυτο σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ συναντήθηκε διαδοχικά μα τους κύριους Κουβελη και Βενιζέλο και ζήτησε η μεσολάβηση τους να έχει έμπρακτο χαρακτήρα ώστε να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και η δημοκρατία. Ξεχωριστά δεσμεύτηκαν και κατέθεσαν σχέδιο νόμου με 2 άρθρα : 1. Ότι δεν ισχύει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και 2. Αναδρομική  ισχύ της ακύρωσης ώστε  να θεωρηθεί ότι η ΕΡΤ δεν έχει κλείσει ούτε 1 λεπτό. Ευχαριστούμε όλα τα πολιτικά κόμματα που μας συμπαρίστανται, με την καθημερινή και τη συνεχή παρουσία τους στην κινητοποίηση μας, καθώς και για την ενεργή πολιτική τους στήριξη.  Ο ΣΥΡΙΖΑ  κατέθεσε σχέδιο νόμου που αφορά την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου  και το ΚΚΕ έχει τροπολογία που θα καταθέτει σε κάθε νομοσχέδιο, ενώ θα ψηφίσει ότι καταργεί την πράξη και επαναφέρει την ΕΡΤ  στην πρότερη κατάσταση

Ευχαριστούμε όλους  τους εργαζόμενους,  τη σπουδάζουσα νεολαία, τους συνταξιούχους, κάθε ταλαιπωρημένο άνεργο και μικρομεσαίο, τα συνδικάτα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, τον πλουραλισμό, τον πολιτισμό και τη φωνή της Ελλάδας στα πέρατα της γης, όλους τους συναδέλφους   από τα ξένα Μ.Μ.Ε. που με συγκινητικό τρόπο μας στηρίζουν. Τους πνευματικούς ανθρώπους και τους καλλιτέχνες που με την καλλιτεχνική παρουσία τους στο χώρο του Ραδιομεγαρου  και σε όλη την Ελλάδα ,  συνεχώς μας εμψυχώνουν. Ευχαριστούμε επίσης τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της EBU για την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση τους καθώς και για τις παρεμβάσεις τους προς τη ελληνική κυβέρνηση.

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη ώρα για το κίνημα Αν περάσει αυτό, τότε θα μπορούν με τον ίδιο τρόπο να επιβάλλουν το «νόμο του Σαμαρά» όπου θέλουν, σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς δολοφονώντας  κάθε δημόσιο θεσμό και  καταπατώντας  το στοιχειώδες δικαίωμα της εργασίας

Ο χώρος της ΕΡΤ μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο αγώνα, ένα σύγχρονο «Πολυτεχνείο» όπως πολλοί εργαζόμενοι προσδοκούν. Αλλά για να γίνει αυτό και να ακυρωθεί το λουκέτο πρέπει να στηριχτεί από όλους με συνέχεια. Έχουμε ανάγκη τη στήριξη όλων κάθε στιγμή, κάθε ώρα  Να μη λειψει κανείς από το Ραδιομεγαρο!