Skip to main content

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΤΗΣ 14-9-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγία Παρασκευή 15-9-2011

 

      Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 14/9/2011 για να αποφασίσει τις δράσεις της απέναντι στις … «δολοφονικές» διαθέσεις της κυβέρνησης που αφορούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Πρώτη επιλέχθηκε η Δημόσια Τηλεόραση (πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι) και θα ακολουθήσουν οι χαριστικές πράξεις στους καναλάρχες ούτως ώστε όλος ο κλάδος να μπει άμεσα στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανέχεια, στον ευτελισμό της αξιοπρέπειας.

Όλοι μαζί ομόφωνα αποφασίσαμε ότι οι αγώνες μας θα είναι διαρκείς και δεν θα αποδεχτούμε  να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός τα λάθη της πανικόβλητης και εντολολήπτριας κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις μας είναι :

- άμεσες κινητοποιήσεις με πρώτη στάση εργασίας σήμερα στις 12:00 έως 16:00 και συγκέντρωση στη Βουλή ώστε να διαδηλώσουμε ότι η δημόσια περιουσία δεν εκχωρείται και δεν μεταβιβάζεται. Έχουμε την υποχρέωση να προασπίσουμε – και θα το κάνουμε – τα συμφέροντα της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει τους εντολείς της, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, που δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των καναλιών τους.

-  Η ΕΡΤ από πλεονασματική και παράδειγμα προς μίμηση - με βάση τα αποτελέσματα των οικονομικών ελέγχων - μπαίνει στην προκρούστρια κλίνη μόνο και μόνο για να εκχωρηθεί ακόμα και ο πολιτισμός μας, η ενημέρωσή μας και η ψυχαγωγία μας στους συνδαιτυμόνες και τα φιλαράκια της κυβέρνησης.

 

            Οι επόμενες δράσεις μας θα είναι πολυεπίπεδες, καθημερινές και οι απεργιακές κινητοποιήσεις μας αλλεπάλληλες και θα ανακοινώνονται.

            - 21 Σεπτεμβρίου 2011, συναυλία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα .

            - Έκτακτο Συνέδριο Ομοσπονδίας.

 

            Ευχαριστούμε όλους τους φορείς της Ελλάδας αλλά και τη UNI MEI (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση), την VER.DI (το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων στα ΜΜΕ της Γερμανίας), τα συνδικάτα της Ασίας, των Βαλκανίων, της Ευρώπης, του Καναδά και της Αυστραλίας για τη συμπαράστασή τους και τις επιστολές που έστειλαν στην κυβέρνηση προτρέποντάς την να μην προχωρήσει το παράλογο σχέδιό της. Επίσης ευχαριστούμε τα δημόσια μέσα της Γαλλίας (δημόσιο ραδιόφωνο), της Ιταλίας (RAI δημόσια τηλεόραση), της Γερμανίας (ARD δημόσια τηλεόραση) που αναδεικνύουν το θέμα με τα ρεπορτάζ που κάνουν και τις εκτενείς συνεντεύξεις (με όλα τα στοιχεία) που ζήτησαν από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι στην επικοινωνιακή πολιτική της όσες «Ιφιγένειες» κι αν θυσιάσει, ούριος άνεμος δεν θα υπάρξει.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΠΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .

 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ