Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

Αθήνα, 12 Μαίου 2023

Αρ. Πρωτ:  3285

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Μετά από συνεχείς οχλήσεις μας προς την Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε., οι οποίες έπεφταν όλες στο κενό, για την έναρξη της διαδικασίας συζητήσεων με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ που θα καλύπτει τις σημερινές μας ανάγκες η Ένωσή μας απέστειλε στην εργοδοτική οργάνωση εξώδικη διαμαρτυρία.  Μόνο μετά από αυτή την κίνηση δέχτηκαν να μας συναντήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Ίσως βέβαια να γνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει λήξει... 

Έτσι πραγματοποιήθηκαν 2 διαβουλεύσεις και το αποτέλεσμά τους ήταν φυσικά το αναμενόμενο.  Μας είπαν λοιπόν ότι:

  • Δεν επιθυμούν να υπογραφεί τώρα καμία σύμβαση, αλλά θέλουν να περιμένουμε 10 με 12 μήνες μήπως και ωριμάσουν οι... συνθήκες(!!!) και τότε βλέπουμε...
  • Θέλουν να δούνε τι θα γίνει με τον πληθωρισμό και αν τελικώς η ανεργία κατέβει κάτω από το 10% ξεπαγώνοντας τις 3ετίες και τις 5ετίες.
  • Αυξήσεις μισθών θα καταβάλλουν μόνο σε όποιον εκείνοι θέλουν και όποιο ποσό θέλουν ασκώντας το διευθυντικό τους δικαίωμα.
  • Θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να μεριμνούν με βοηθήματα όπως δωροεπιταγές.

Επίσης μας ενημέρωσαν ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί αμείβονται κατά μέσο όρο 20% πάνω από την σύμβαση (Αλήθεια, που το βρήκαν αυτό ;;;).

 

Συνάδελφοι. Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικά ανάξια κάθε σχολιασμού. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμούν να υπογράψουν καμία σύμβαση και δεν θέλουν να δώσουν καμία αύξηση -μόνο ίσως σε κάποιους «ημέτερους» - αδιαφορώντας για τον πληθωρισμό που τρέχει και φτωχοποιεί ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους.  Η μόνη λύση συνάδελφοι δεν άλλη από αυτή του αγώνα.  Μόνο αν αγωνιστούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τους αναγκάσουμε να υπογράψουν μια σύμβαση που θα καλύπτει τις σημερινές, πραγματικές μας ανάγκες.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση όπου θα καθοριστούν οι επόμενές μας κινήσεις.  ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 

Υ.Γ1)  Άραγε ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, με ποιο τρόπο διευκολύνει και όχι στραγγαλίζει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όπως ακριβώς διατεινόταν προ καιρού ο ίδιος ο Υπουργός;;

Υ.Γ2)  Αν πραγματικά πιστέψουμε τα λόγια της απερχόμενης Κυβέρνησης, τότε μπορεί και να αληθεύει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν οικονομικό πρόβλημα, αφού με προεκλογική ρύθμιση που κατατέθηκε, τα κανάλια θα εισπράξουν 9 εκατομμύρια ευρώ από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ διότι «επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ε.Ε».  

Τα συμπεράσματα δικά σας, αλλά και όλου του Ελληνικού λαού.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ