Skip to main content

Δελτίο Τύπου συνάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ - ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Αγία Παρασκευή, 27/04/2023   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                             

 

 

 

Μετά από πρωτοβουλία της ΠΟΣΠΕΡΤ πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδία με αντιπροσωπεία από υποψήφιες/φιους της Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των σωματείων της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕΡ, μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο εκπρόσωπος εργαζομένων Γιάννης Δάρρας, απλοί εργαζόμενοι καθώς και η Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα υπεύθυνη του εργασιακού και συνδικαλιστικού τομέα, Καββαδία Αννέτα, Σακελλάρης Δημήτρης, Μπαλάφας Γιώργος, Χατζησοφιά Άννα, Αυλωνίτου Ελένη.

Μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων συζητήσαμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καθώς και οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ και ο εκπρόσωπος εργαζομένων ΕΡΤ ανέπτυξαν σειρά θεμάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους εδώ και χρόνια, όπως μισθολογικά (ΣΣΕ, επεκτασιμότητα), προσλήψεις, συμβάσεις έργου, επίδομα ανθυγιεινό και επικίνδυνο, προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα,  λειτουργία περιφερειακών σταθμών, κέντρων εκπομπής και βραχέων κυμάτων στην Αυλίδα, εξωτερικές μεταδόσεις, μικτές παραγωγές ενημερωτικών εκπομπών και μυθοπλασίας, αδειοδότηση ραδιοφωνικών συχνοτήτων, επαναφορά με ποσόστωση των 400 εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, επανασύσταση του ΣΕΠΕ για πραγματικούς ελέγχους καθώς και του ΟΜΕΔ για μονομερή προσφυγή των εργαζομένων.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους και δεσμεύτηκαν να δώσουν λύση στα προβλήματα μετά την εκλογή τους στον κυβερνητικό θώκο.            

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ