Skip to main content

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΤΙΤΑ

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους συναδέλφους στο σωματείο ΕΤΙΤΑ και καταδικάζει απερίφραστα τη δικαστική οδό που επέλεξε εναντίων τους η διοίκηση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ

 

 

Αθήνα, 9 Μαρτίου  2023 

      Αρ. πρωτ:  3265

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ένωσή μας συμμετείχε χθες, προσπαθώντας στο ελάχιστο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση οργής και αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή σωματείων, ομοσπονδιών, του ΕΚΑ αλλά και χιλιάδες λαού  σε όλη την Ελλάδα που εξέφρασαν το θυμό τους και ένα μυριόστομο «φτάνει πια» στην πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων που βάζει πάνω από τις ζωές μας το κέρδος του κεφαλαίου.

 

Σε αντίθεση με άλλες ενώσεις του χώρου που οι διοικήσεις τους για άλλη μια φορά επέλεξαν το συμβιβασμό και την υποταγή, τη στήριξη ουσιαστικά των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων των ΜΜΕ. Η Ένωσή μας επέλεξε να διεκδικήσει τώρα και όχι στο αόριστο μέλλον, γιατί πιστεύουμε στους δικούς μας αγώνες και όχι στους διάφορους σωτήρες που διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παραίνεση της ΕΣΗΕΑ στους συναδέλφους δημοσιογράφους να καλύψουν την κινητοποίηση με κάθε λεπτομέρεια ενώ γνώριζαν  ότι οι συνάδελφοι τεχνικοί έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. Πώς θα ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό;; Πραγματικά αναρωτιόμαστε!

 

Στις μέρες αυτές του θρήνου και της οδύνης για τις αδικοχαμένες ζωές του δυστυχήματος η ΕΙΤΗΣΕΕ για πολλοστή  φορά επέλεξε το δρόμο του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, αφού θεώρησε ως σωστή την κίνηση της να προσφύγει στα δικαστήρια για να βγεί η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΕΤΙΤΑ στη χθεσινή απεργία παράνομη. Φυσικά τα δικαστήρια τους έκαναν τη χάρη για μια ακόμα φορά και έκαναν δεκτό το αίτημα της ΕΙΤΗΣΕΕ.

 

Δε μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, μιας και οι περισσότερες απεργίες κρίνονται από τα δικαστήρια, ενός εχθρικού κράτους προς τον λαό και τις ανάγκες του, παράνομες. Όπως ακριβώς αυτές των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που φώναζαν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα, στα αιτήματά τους να φωνάζουν για την ασφάλεια, κανείς όμως, ούτε κυβερνήσεις ούτε δικαστήρια έδιναν σημασία.

 

Είναι αυτή ακριβώς οι τακτική που δίνει αέρα στους διάφορους προϊσταμένους στα διάφορα κανάλια να απειλούν ευθέως με απολύσεις όσους εργαζόμενους σηκώνουν το κεφάλι ζητώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Πέρα από οποίες νομικές ενέργειες θα δρομολογηθούν κάνουμε γνωστό στην ΕΙΤΗΣΕΕ αλλά και στις διοικήσεις όλων των Τ/Σ πως δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς μας σε γαλέρες.  Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους και θα είναι δυνατή.

 

Όλοι στη σημερινή μας Γενική Συνέλευση στις 21:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου

Για να σπάσουμε το φόβο και την απομόνωση που θέλουν να μας επιβάλουν

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       Ο Πρόεδρος                                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

                                  Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                                               Κώστας Πολύζος