ΓΕΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Αγ. Παρασκευή, 29/12/2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 28.12.2009 η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. μας ενημέρωσε ότι επιθυμεί να είναι εκείνη που θα αναλάβει τη δαπάνη και την προσφορά των γευμάτων όσων εργάζονται την Πρωτοχρονιά στο Ραδιομέγαρο αλλά και εκτός.
Φαίνεται ότι η προηγούμενη ανακοίνωσή μας, κατά την οποία αναλαμβάναμε σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό τη σίτιση των εργαζομένων τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προβλημάτισε και ευαισθητοποίησε τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, που ανέτρεψαν την αρνητική θέση της οικονομοτεχνικής επιτροπής (που μέχρι τότε δεν γνώριζαν), εισηγούμενοι να αναλάβει η διοίκηση της ΕΡΤ την προσφορά των γευμάτων.
Στηλιτεύουμε τη στάση της οικονομοτεχνικής επιτροπής που έχει εισηγητικό και μόνον χαρακτήρα και που – κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας – χορήγησε εις εαυτήν, ως μη όφειλε, εκτελεστικές αρμοδιότητες που ούτε έχει, ούτε δικαιούται. Κι αυτά υπό την προεδρία ενός μέλους έμπειρου περί τα διοικητικά θέματα. Με βάση αυτές τις αρμοδιότητες, αποφάνθηκε ότι μπορεί να ανατρέψει τα μέχρι τώρα ισχύοντα, χωρίς να ενημερώσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ εκθέτοντάς τα και στερώντας από τους εργαζόμενους τα γεύματα που παραδοσιακά μέχρι σήμερα προσέφερε η ΕΡΤ τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. χαίρεται για τη νέα απόφαση και συγχαίρει όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωσή της.
Σε κάθε περίπτωση επισημαίνει ότι αν στην οικονομοτεχνική επιτροπή συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. όπως εκ του νόμου ορίζεται, θα είχε αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.
Ως εκ τούτου προτρέπει όλους να μένουν πιστοί στη νομιμότητα.