Skip to main content

ΕΞΩΔΙΚΟ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»

(«Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.»), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, οδός Μεσογείων, αρ.432 και εκπροσωπείται νόμιμα

Π Ρ Ο Σ

Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Ε.Ρ.Τ.

Α.Ε.», που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής (Λ. Μεσογείων 432)  και εκπροσωπείται νόμιμα

Τον κ. Στυλιανό Στεφάνου Προεδρεύοντα του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., κατοικοεδρεύοντος λόγω της ιδιότητάς του αυτής ως άνω ομοίως,

Τον κ. Λάμπη Ταγματάρχη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. κατοικοεδρεύοντος λόγω της ιδιότητάς του αυτής ως άνω ομοίως.

Με έκπληξη λάβαμε γνώση από τα Σωματεία – μέλη μας εξώδικης πρόσκλησης που τους απευθύνατε για έναρξη διαπραγματεύσεων (Τρίτη 3 Απριλίου 2012) αναφορικά με το διατεθέν προσωπικό ασφαλείας «που θα διαθέτουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σας στο έτος 2012 για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και για την πρόληψη καταστροφών των ατυχημάτων κατά τη διάρκεια τυχόν απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ που ανήκουν στο σωματείο» με συνημμένο σχέδιο σύμβασης με την πρότασή σας για το ανωτέρω ζήτημα.

Πλην όμως και όπως πολύ καλά γνωρίζετε :

  1. Ήδη με την από 10-5-2005 ειδική επιχειρησιακή ΣΣΕ τα ζητήματα αυτά που καθορίστηκαν σε διαπραγμάτευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ ως αντιπροσωπευτικότερης της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης .

  1. Το ζήτημα της ικανότητας και νομιμότητας της από την ΠΟΣΠΕΡΤ  κατάρτισης επιχειρησιακής ΣΣΕ έχει ήδη κριθεί όχι μόνο στην πράξη με την ανεπιφύλακτη εδώ και δεκαετίες υπογραφή επιχειρησιακών ΣΣΕ από τις εκάστοτε αλληλοδιαδοχικές διοικήσεις της ΕΡΤ ΑΕ και με δικαστική απόφαση συγκεκριμένα με την από 7/2009/17-3-2010 απόφαση της Επιτροπής του αρθρ. 15 (Ν. 1264/1982),  η οποία δεν έχει προσβληθεί με ειδικό μέσο ή βοήθημα.

  1. Θεωρούμε επομένως για τους ανωτέρω λόγους απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την παρέμβαση της Διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ στα εσωτερικά ζητήματα της Ομοσπονδίας μας καθ’ όσον μάλιστα τολμά να απευθύνεται σε Σωματεία – μέλη μας για θέματα που αφορούν ΕΣΣΕ και ενώ γνωρίζει τα ανωτέρω τα οποία οι Διοικήσεις της έχουν τηρήσει απαρεγκλίτως.

Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον κ. Ταγματάρχη, παρουσία και του Νομικού Συμβούλου της ΕΡΤ ΑΕ, στο οποίο καλόπιστα αποδεχθήκαμε τη συζήτηση για το θέμα του προσωπικού ασφαλείας και προσθέσαμε - κάτι που κάναμε και εγγράφως (Α.Π. 1207/28-3-2012) - ότι πρέπει να υπογραφεί και ΕΣΣΕ που αφορά  τα υπόλοιπα θέματα.

Από την πρώτη στιγμή ως ΠΟΣΠΕΡΤ δεν διανοηθήκαμε να μη συζητήσουμε με τη Διοίκηση κανένα θέμα και μάλιστα πολλές φορές σας έχουμε καλέσει σε διάλογο και μάλιστα εγγράφως.

Για τους ως άνω λόγους θεωρούμε αυτονόητο ότι θα αποσύρετε την ως άνω πρόσκληση προς τα σωματεία και θα την επαναλάβετε προς την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σας καλούμε να απέχετε από οποιαδήποτε στο μέλλον παρά το Ν. 1264/82 προσπάθεια ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα της Ομοσπονδίας μας και να διεξάγετε καλόπιστο διάλογο για τα ως άνω ζητήματα,  με το και δικαστικά κριθέντα,  μόνο νόμιμο θεσμικό συνομιλητή, ήτοι την ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία εκπροσωπεί συνδικαλιστικά και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας την παρούσα ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.