Skip to main content

Κωνσταντίνος Ζούλας -Το παίζει αφεντικό και σε συνηγόρους!

 

(αναδημ. απο www.avgi.gr ) 

Έφτασε στα αυτιά μας πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας, λίγες μέρες πριν από την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τηλεφώνησε στον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Κώστα Παπαδάκη, με σκοπό να του «τρίξει τα δόντια».

Με ύφος ιταμό και εν ίδει προϊσταμένου, ο πρόεδρος της ΕΡΤ προσπάθησε να επιπλήξει τον μαχητικό δικηγόρο, επειδή μαζί με άλλους συναδέλφους του συνηγόρους εξέδωσαν ανακοίνωση (σ.ποσπερτ: βλ. εδώ) ενάντια στο

«κόψιμο» της εκπομπής της Εύης Ξυνού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, που κάλυπτε με ακεραιότητα τα τεκταινόμενα στη δίκη. Επί 20 λεπτά «κατσάδιαζε» τον Κ. Παπαδάκη λέγοντάς του μεταξύ άλλων «πώς θα σας φαινόταν αν εγώ έκανα παρατηρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του δικού σας γραφείου;».

Προφανώς ο Κ. Ζούλας θεωρεί την ΕΡΤ μαγαζί του και τον εαυτό του «αφεντικό» σε κάποιο εκδοτικό συγκρότημα. Δεν λειτουργεί ως επικεφαλής ενός δημόσιου φορέα που οφείλει να συμβάλει στην ενημέρωση και την καταδίκη της εγκληματικής δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής. Έτσι μάλλον εξηγείται το ότι εξυμνούσε τον καταδικασμένο πια Ηλία Κασιδιάρη στο Τwitter.

(αναδημ. απο το www.documentonews.gr)

Όταν ο εκλεκτός του Μητσοτάκη για την ΕΡΤ έλεγε «Εύγε» στον Κασιδιάρη και απειλούσε την Κονιόρδου πως θα την «άρπαζε από την κοτσίδα»

 

Πέρα από τις «φωτιές» που άναψε η πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει τους εκλεκτούς της για την ηγεσία της ΕΡΤ πριν καν προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και οι επιλογές που έκανε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ο οποίος προαλείφεται για πρόεδρος της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ο αρκετά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ. Ζούλας είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις πριν δύο χρόνια με δύο αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κυρίως η ανάρτηση, τον Μάρτιο του 2017, όπου έλεγε… «Εύγε» στον Ηλία Κασιδιάρη για μία ανάρτησή του, είναι από εκείνες που δύσκολα ξεχνιούνται…

«Εύγε Ηλία! Περιέγραψες το πρόβλημα μιας ολόκληρης χώρας σε μιαν μόνον φράση …»! έγραφε ο νυν εκλεκτός της ΝΔ για την προεδρία της ΕΡΤ, σε «τιτίβισμα» του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ανέφερε: «Τρία πράγματα δεν κάνεις στην πολιτική: δεν υποχωρείς, δεν ανακαλείς και δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου».

Πολλές αντιδράσεις όμως είχε προκαλέσει και άλλο tweet του Κωνσταντίνου Ζούλα, τον Αύγουστο του 2017, όπου καταφερόταν εναντίον της τότε υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, με έναν… ομολογουμένως άκομψο τρόπο.

«Αν βγαίνοντας από το θερινό σινεμά, πετύχαινα τη Λυδία Κονιόρδου, νομίζω ότι θα την άρπαζα από την κοτσίδα» ανέφερε μετά παρρησίας ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΕΡΤ…

=======================