• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα
  • ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ "ΛΙΣΤΑΣ ΠΕΤΣΑ" -ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΥΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ "ΛΙΣΤΑΣ ΠΕΤΣΑ" -ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ "ΕΜΒΟΛΙΟ" ΓΙΑ ΤΟΝ ...ΥΙΟ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΛΕΦΤΆ ΣΕ “ΕΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ MEDIA” …”ΚΑΤΆ ΠΑΡΈΚΚΛΙΣΗ”

(αναδημ.απο το www.typologies.gr )

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών του «Ιανού», δίνεται η δυνατότητα, της  ανάθεσης υπηρεσιών επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων για την πανδημία κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων με αρμοδιότητα του Στέλιου Πέτσα. Αυτό συμβαίνει και ενώ, από την εξέλιξη της πανδημίας και της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η προηγούμενη καμπάνια “Μένουμε σπίτι-Μένουμε ασφαλείς”, αξίας 20 εκατ. ευρώ είχε μηδενικά αποτελέσματα. Εξαίρεση οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων που εισέπραξαν από το “χρυσοφόρο” banner, αντιγράφοντας τα δημοσιεύματα του ΑΠΕ.

Η επίμαχη διάταξη έχει ως εξής:

«Είναι δυνατή η ανάθεση υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, καθώς και κάθε άλλης συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την έγκαιρη υλοποίησή τους, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατ’ εφαρμογή της περ. γ) της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α’ 147) και κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στην ανάθεση σχετικών υπηρεσιών από την Προεδρία της Κυβέρνησης και διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Με κοινή απόφαση του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις ανάθεσης και παροχής των υπηρεσιών, διαδικασίας διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης και οι λοιπές αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος. Ο Υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης είναι αρμόδιος για την υλοποίηση του παρόντος».

Ενημερωτικό Δελτίο

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε στο email σας
ενημέρωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα θέματα που σας αφορούν.

Περιμένουμε και τα σχόλιά σας. Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει.

Please enable the javascript to submit this form

Member of