Skip to main content

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΛΕΚΤΗ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ"

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΚΛΕΚΤΗ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ Β' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ"

Σχόλιο: 

Η κ. Κοζάκου σε άρθρο της  για την "μετριοκρατία"  το 2014 και σε  επαναδημοσίευσή  του απο το προσωπικό της site  το 2017, αφού όπως τονίζει  τα "πράγματα" έγιναν χειρότερα γιατί η "μετριοκρατία αντεπιτίθεται", χαρακτηρίζει  σχεδόν όλους όσους  πέρασαν  απο  την ΕΡΤ  ως  "μετρίους", εξαιρώντας  φυσικά  τον εαυτό της  που  όπως  φαίνεται  κατέχει την  ex cathedra   αυθεντική  και αναμφισβήτητη  αξία και κρίση.

Για την "εκ των αρίστων"  επιλεχθείσα  απο την  παρούσα  διορισμένη και απ ευθείας εποπτευόμενη απο το Μαξίμου διοίκηση της ΕΡΤ,αυτοί που αντιτάχθηκαν στο  πραξικόπημα  του μαύρου, και έδωσαν τον εαυτό τους  μαζί με την  κοινωνία  σε έναν  ανένδοτο αγώνα  εναντίον  της  φαυλότητας, της παράδοσης και της διαφθοράς , αυτοί  που  αρνήθηκαν να  μπούν  έστω και σαν μουσαφίρηδες στα κομματικά  ανταλλακτήρια συνειδήσεων  της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, είναι  για την κ. Κοζάκου  απλά  "Καραμπινάτες περιπτώσεις τεμπέληδων, που δεν θα είχαν πουθενά αλλού δουλειά" (βλ. εδώ).

Που ήταν η κ. Κοζάκου όταν αυτοί  οι  "τεμπέληδες" έδιναν καθημερινά μάχες  και δούλευαν  χωρίς  ανάσα  για να  παραχθούν  (χωρίς μίζες και υπερτιμολογήσεις) ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά  διαμάντια και να βγούν στον αέρα   σώζοντας  την αξιοπρέπεια  του θεσμού της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης; Που ήταν όταν   κάποιοι στα "ψηλά  πατώματα"  νοιάζονταν  μόνο για  το πόσα  θα βγάλουν  αυτοί και οι φίλοι τους απο αυτό το περιστασιακό πέρασμά τους  στην εξουσία και στη διοίκηση της ΕΡΤ και κατόπιν της ΝΕΡΙΤ;
Που  ήταν  η κ. Κοζάκου  όταν  τα "κεφάλια" όπως λέει   του αγώνα , τον όποίο  ειρωνεύεται  αγγίζοντας  τα όρια της χυδαιότητας (πράγμα  που όπως φαίνεται εξαργύρωσε σήμερα), σαν συνδικαλιστές, σαν  πολίτες  και σαν εργαζόμενοι με αληθινή  αίσθηση  του καθήκοντος και του χρέους  τους προς την κοινωνία, καταγγέλλοντας την διασπάθιση  του δημόσιου χρήματος  απο  τις  πραγματικές  "ιερές αγελάδες" του τότε  καθεστώτος, προκαλούσαν  την επέμβαση  των  ορκωτών λογιστών, του εισαγγελέα  και την  ποινική δίωξη των  τότε "αρίστων";

Δεν μας  εκπλήσσει λοιπόν καθόλου  που  η κυρία  Κοζάκου  θεωρεί  (συμφωνα με καταγγελία ακροατή) "κολημένους χωριάτες" όσους  διαμαρτυρονται για  το κόψιμο της παραδοσιακής μουσικής.

Είναι προφανές  ποιά  είναι και απο που εκπορεύονται  τα κριτήρια  αυτού του  νεοδιορισθέντος  στελέχους  της δημόσιας  ραδιοφωνίας  σχετικά με   το ποιός  είναι "μέτριος" και άρα  εμπόδιο στην  κοινωνία  των  "αρίστων" που θέλει να χτίσει με στύλ "ελικικό"  το σημερινό καθεστώς.


ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΉ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΊΑΣ ΤΟΥ ΔΕΎΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΡΊΑ ΚΟΖΆΚΟΥ - ΑΝΑΜΈΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ ΆΜΕΣΑ.ΤΙ (ΘΑ) ΠΡΆΞΕΙ ΆΡΑΓΕ Ο ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΊΟΥ;


(αναδημ. απο το www.e-tetradio.gr)

Ιδού, ενδεικτικά, κάποιες από αυτές τις αντιδράσεις:

«Στην εκπομπή του Σαββατοκύριακου του Πέτρου Δουρδουμπακη είχε μια ενότητα με παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές, πήρα τηλ να διαμαρτυρηθώ το σήκωσε η ίδια Κοζάκου και όχι απλά δεν θέλει να ακούγονται αυτά, μας είπε και κολλημένους χωριάτες».
«Πρέπει να κάνουμε διάβημα στον Παπαδημητρίου, μαζί με
συλλογικότητες που αφορούν το ρεμπέτικο. Είναι η μόνη παραγωγός του Δεύτερου που δεν έχει μουσική εκπομπή και μιλάει κιόλας;».

Μαθαίνουμε δε ότι και στο mail του ραδιοσταθμού έρχονται ανάλογα μηνύματα διαμαρτυρίας.

Είναι προφανές πως οι αλλαγές στο Δεύτερο Πρόγραμμα δεν φέρουν μόνο τη σφραγίδα της προϊσταμένης του σταθμού Μαρίας Κοζάκου αλλά (θα) έχουν και τη σύμφωνη γνώμη του Φώτη Απέργη. Εκτός και αν δεν είναι έτσι. Οχι φυσικά πως δεν λαμβάνονται και (αρκετές) αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ που είναι και υπεύθυνος για τα ραδιόφωνα Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει λάβει γνώση όλων των παραπάνω και μένει να δούμε με ποιο τρόπο θα αντιδράσει.