Skip to main content

No(w) Radio: ένα ντοκιμαντέρ για το ραδιόφωνο (video)

No(w) Radio: ένα ντοκιμαντέρ για το ραδιόφωνο (video)

Πώς έγινε τα τελευταία χρόνια το μουσικό ραδιόφωνο αυτό που έγινε, ίδιο σε όποια συχνότητα κι αν το αναζητήσεις;

Της Ολγας Λασκαράτου

(αναδημ. απο το www.e-tetradio.gr)

Πριν ένα χρόνο που νόμιζα ότι θα αποχαιρετούσα για πάντα το ραδιόφωνο σκέφτηκα να έκλεινα το τεράστιο αυτό κεφάλαιο της ζωής μου περιγράφοντας τους λόγους που με είχαν απομακρύνει και ως ακροάτρια αλλά και ως παραγωγό από το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο αλλά και γιατί συνειδητοποιούσα πως οι ακροατές του ραδιοφώνου δεν ξέρουν πια πώς και γιατί ακούνε ό,τι ακούνε. Απλά παίζει από πίσω αδιάφορο και έρημο.

Έτσι γεννήθηκε αυτό το ντοκιμαντέρ με την παρότρυνση του Χρήστου Τόλη και του Άρη Λυχναρά και η νονά του Κατερίνα Πολέμη, που έχει γράψει για το φιλμ αυτό και τραγούδια μαζί με την Δήμητρα Σιούκα, το βάφτισε No(w) Radio. Πήραμε 25 περίπου συνεντεύξεις από καλλιτέχνες, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών, υπευθύνους δημοσίων σχέσεων και επιστήμονες και συζητήσαμε για το μουσικό ραδιόφωνο του λεγόμενου έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου.

Τώρα γράφεται το σενάριο και ξαναζώ την ιστορία από την αρχή λίγο πριν σας το παραδώσουμε με όλη μας την αγάπη  για το ραδιόφωνο, την μουσική και τους
ανθρώπους που το αγάπησαν και το αγαπάνε ελεύθερο.

No(w) Radio