Skip to main content

ΚΕΔ:Σε δημοσιογραφική παραπαιδεία παραδίδει η Κυβέρνηση τους νέους και στην κερδοσκοπία ιδιωτικών κέντρων, με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Κάνουν αβάντα 
στη… δημοσιογραφική  παραπαιδεία

 Σε δημοσιογραφική παραπαιδεία  παραδίδει   η Κυβέρνηση τους νέους και στην κερδοσκοπία ιδιωτικών κέντρων, με την  ανοχή   της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της  συνδικαλιστικής έκφρασης του Σύριζα στην ΕΣΗΕΑ. Στην ουσία  νομιμοποιεί το συγκεκριμένο καρτέλ και τις πρακτικές αυτές, διότι το μόνο που βρίσκει να επικρίνει είναι  τα  υψηλά δίδακτρα (!...)των ιδιωτών.

Με ανακοίνωση τους  οι δύο εκπρόσωποι της παράταξης στην ΕΣΗΕΑ (Καπάκος Νικολάρα) αφήνουν –όχι τυχαία- στο απυρόβλητο φίλους τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης κυρίως όμως προσπερνούν  την κατάργηση της δημοσιογραφικής  ιδιότητας (πχ από τα δημόσια ΙΕΚ).

Είναι το επόμενο βήμα αφού στην περίοδο της καραντίνας συμφώνησαν μαζί με τους ακροδεξιούς συνεταίρους τους στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  και  τον ΧΑΡΔΑΛΙΑ  να μην ισχύουν οι δημοσιογραφικές ταυτότητες!

 Ο π. Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Δρ Σωτ. Τριανταφύλλου με επιστολή  του στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,  ζήτησε την παρέμβαση της Ένωσης  για τις αποφάσεις  αυτές του Υπουργείου Παιδείας με τις οποίες επέρχεται  απαξίωση της δημοσιογραφίας και της

αθλητικής δημοσιογραφίας στα δημόσια ΙΕΚ. Κάτι αντίστοιχο γίνεται  για ηχολήπτες , τεχνικούς ραδιοφώνου, εικονολήπτες κ.α.

Η αποδόμηση όμως της δημοσιογραφικής παρουσίας στα ΙΕΚ έχει αρχίσει, όπως φαίνεται από το 2017 , με τον οδηγό σπουδών στα κέντρα δια βίου μάθησης, της περιόδου Γαβρόγλου. 

Ανετέθη από τότε η  εκπαίδευση   νέων  δημοσιογράφων,   σε επαγγελματίες της επικοινωνίας παρά την  δεδομένη  διαφορά αντικειμένου  και περιεχομένου ΜΕΤΑΞΥ επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Τώρα απλώς σκοτώνουν την είδηση , μαζί με την δημόσια παιδεία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

                                                                      10/09/2020

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων