Skip to main content

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων:ΣΚΗΝΕΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ KAI ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΣΚΗΝΕΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ KAI ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΤΙΜΑ EΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕΓΙΑ FAKE ΝEWS ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΈΡΕΣ ΤΟΥ ‘ 16.

Σκηνές σκληρού ροκ προκαλούν οι νέες εξελίξεις με την υπόθεση Παππά, τo Σεπτέμβριο του2016 κατά την επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη και τις δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν πρόστιμα στην ΕΡΤ το ΑΠΕ ( από 15.000 ευρώ) και από 15.000 ευρώ στους τότε γενικούς διευθυντές Σταύρο Καπάκο και Μιχάλη Ψύλλο για μεταδόσεις που, (σύμφωνα με την απόφαση) όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στα γεγονότα αλλά και συκοφαντούν.

Οι μεταδόσεις, όπως προκύπτει από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, φαίνεται ότι απηχούσαν την γραμμή του τότε υπουργείου Τύπου, σε βάρος δημοσιογράφων ανταποκριτών Τ/Σ, οι οποίοι έχασαν την δουλειά τους. Την αποκάλυψη έκανε κυριακάτικη εφημερίδα.
Άλλωστε και ο απεσταλμένος τότε του ΑΠΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με επιστολή του είχε διαχωρίσει την θέση του, διαμαρτυρόμενος για τις μεταδόσεις αυτές, όπως έγιναν και για το περιεχόμενο τους.

Η υπόθεση απασχόλησε σήμερα την τηλεδιάσκεψη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Φ. Καφαράκη, ο οποίος εκλήθη με αφορμή ΟΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ στο ραδιομέγαρο, απέφυγε να πάρει θέσει αφήνοντας εκτεθειμένη την διοίκηση που υπηρετεί.

Η διευθύντρια σύνταξης του ΑΠΕ σε άλλη τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία προηγήθηκε, παρά την ευθύνη της στη ροή των ειδήσεων του πρακτορείου, και την υπόθεση με τα εμβόλια ,παρέπεμψε στον σημερινό πρόεδρο του ΑΠΕ και στο νομικό σύμβουλο , όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έπαιξε η είδηση της δικαστικής απόφασης στην ιστοσελίδα του πρακτορείου!.. Δηλαδή έδωσε κάποιους άλλους για λογοκρισία.

Η επικαιρότητα για το θέμα συμπληρώνεται-και όχι τυχαία- με την
απομάκρυνση-ξέπλυμα από το προεδρικό περιβάλλον στην Αξιωματική Αντιπολίτευση ,του πρώην υπουργού Ν. Παππά, που είχε τότε την ευθύνη της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Προφανώς λόγω των δικαστικών αποφάσεων και της επικείμενης κυκλοφορίας βιβλίου για το θέμα.
Αναμένεται να αποκαλυφτεί αν η μυστική συνάντηση του υπουργού με τον βαρώνο του τηλεοπτικού καρτέλ ολοκληρώθηκε στη Ν Υόρκη.
Ταυτόχρονα όμως καθήκοντα για θέματα τύπου αναλαμβάνει ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Ελ. Κρέτσος, που τον είχε διαδεχτεί την κρίσιμη περίοδο στην εποπτεία των ΜΜΕ, γνωστός και από την πολιτική φιλία του με τη σύμπραξη Καπάκου-Αντωνιάδου στην ΕΣΗΕΑ.

Η λογοκρισία όμως της είδησης και των προστίμων σήμερα για τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ, συμπίπτουν με την κατάρτιση του νέου οργανισμού του γραφείου του Πρωθυπουργού, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται τα δύο δημόσια ΜΜΕ.

Και καλά η σύμπραξη Σύριζα-ΝΔ στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει γραμμάτια να εξοφλήσει στο σύστημα Παππά από το οποίο όμως κρατάει αποστάσεις ακόμη και η Κουμουνδούρου! Η επιλογή όμως να περάσει τώρα ζούλα η υπόθεση, τι και ποιους εξυπηρετεί;
Πάντως φαίνεται να είναι στο κλίμα- και όχι μόνο- που υπηρετεί το άνοιγμα του ΑΠΕ στην αγορά και συμφωνίες για την ΕΡΤflix.
04/09/2020
Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων