Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ε.Τ.Ι.Τ.Α.

                                                                          

Ε.Τ.Ι.Τ.Α. E.T.I.T.A.
Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής UNION OF TECHNICIANS
Μέλος ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΚΑ & UNI/MEI-UNI EMPLOYED IN PRIVATE GREEK TELEVISION
POSPERT – EKA & UNI/MEI – UNI Affiliate

Αθήνα, 20 Μαίου 2024

                         αρ. πρωτ: 3417

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάδελφοι.

 

Πριν λίγες μέρες η πενταμελής επιτροπή του Ο.ΜΕ.Δ. απέρριψε την ένσταση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και δέχτηκε το δικαίωμά μας στη μονομερή προσφυγή.

Ως εκ τούτου η τελευταία Δ.Α., η οποία δίνει αύξηση 3 τοις εκατό στους βασικούς μας μισθούς και επαναφέρει τις 2ετίες και τις 5ετίες μένει ζωντανή και θα πρέπει να εφαρμοστεί.  Βέβαια, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα της έφεσης. Αν το ασκήσουν θα είναι το τέταρτο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας που αν το περάσουμε και αυτό επιτυχώς θα έχουμε Συλλογική Ρύθμιση με αναδρομική, φυσικά ισχύ.

 

Συνάδελφοι.

 

Το σωματείο μας για πολλά χρόνια χρησιμοποιεί τον Ο.ΜΕ.Δ. σε μια προσπάθεια να έχουμε Συλλογικές ρυθμίσεις, εξοβελίζοντας τις ατομικές συμβάσεις που τόσο διακαώς επιθυμούν οι εργοδότες, για να απομονώνουν τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και να τον μετατρέπουν έρμαιο στις ορέξεις τους. Έτσι πράξαμε και με την τωρινή Συλλογική ρύθμιση παρά τις αντίθετες φωνές και απόψεις που εκφράζονται από την μειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

 

Είναι αλήθεια όμως, και δεν θα κουραζόμαστε να το τονίζουμε πως μόνο με την συσπείρωση στο σωματείο μας, την αποφασιστικότητα, την διεκδίκηση και τον αγώνα θα μπορέσουμε να πετύχουμε και να αναγκάσουμε τους εργοδότες να υπογράψουν  σύμβαση που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές μας ανάγκες. Μια σύμβαση που κανένας νόμος ή και κανένα θεσμοθετημένο όργανο, δεν θα μας δώσει.

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 

 

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

     Ο Πρόεδρος                                                                                                            Η Αντιπρόεδρος

Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                                              Δέσποινα Καρτερού