Skip to main content

ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ / ΓΣΕΕ

 

Logo

Αθήνα, 8 Μαιου 2023

 

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΝΑ

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

 

 

 

 

Επισκεφθήκαμε σήμερα τονΕισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και αύριο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγουκ. Ισίδωρο Ντογιάκο και καταθέσαμε αναφορά, με την οποία τον καλούμε ναδιερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών εις βάρος γνωστού επιχειρηματίατου κλάδου των ασφαλίσεων, ο οποίος δεν δίστασε, παραμονές των εθνικών εκλογών,να επιχειρήσει να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους του να ψηφίσουν υπέρ της ΝέαςΔημοκρατίας, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας.

 

Με περίσσιο θράσος και μεαυταρχισμό είδαμε το εν λόγω εργοδότη να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τουςυπαλλήλους του επιβάλλοντάς τους τί θα ψηφίσουν με εκφράσεις όπως «Δενυπάρχει επιλογή εδώ» και «Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτάτα πράγματα και σας το έχω αποδείξει» θυμίζοντάς μας εποχές από τις πιομαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Παρών ήταν μάλιστα και ο Υπουργός και Αντιπρόεδρος της ΝΔ ΆδωνιςΓεωργιάδης, ο οποίος αντί να ζητήσει συγγνώμη έσπευσε να καλύψει τον εργοδότηλέγοντας ότι «κάνει πλάκα».

 

 

Είναι σαφές κατά την άποψη μαςότι ο εργασιακός εκφοβισμός στον οποίο προχώρησε ο συγκεκριμένος εργοδότης,εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος του, παραβιάζει κατάφωρα την εκλογικήνομοθεσία, συνιστά βαρύ ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση και καλούμετον κ. Εισαγγελέα να επιληφθεί.

 

Ωστόσο, οι απαράδεκτες αυτέςπρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν αποτελούν δυστυχώς μεμονωμένοπεριστατικό. Είναι το αποτέλεσμα των εργατοκτόνων, ταξικών πολιτικών της ΝέαςΔημοκρατίας, που με την πληθώρα αντεργατικών νόμων και την υποβάθμιση τηςΕπιθεώρησης Εργασίας έχει δημιουργήσει για τους εργαζόμενους συνθήκεςεργασιακού μεσαίωνα και άγριας εκμετάλλευσης.

 

Εμείς διαισθανόμενοι το καθήκονκαι την ευθύνη μας βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματατων εργαζομένων αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας πουπλήττονται βάναυσα από την πιο αντιλαϊκή και αντεργατική κυβέρνηση όλων τωνεποχών, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτές οιπρακτικές θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

 

Εργοδότες σαν τον ΔιευθύνονταΣύμβουλο της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας πρέπει να καταλάβουν οτι οιαπειλές τους δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες .

 

Ο κόσμος της εργασίας δεν είναιμόνος και αβοήθητος.

 

Έχουμε ο ένας τον άλλο.

 

Όπλο μας  η αλληλεγγύη.

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ