Skip to main content

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε αύριο 8 Ματρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  07/03/2023

Για τη γιορτή της γυναίκας.

Στις 8 Μάρτη τιμούμε τις γυναίκες εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης που το 1857 κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας ίση μεταχείριση, ίσες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή μεταξύ των δύο φύλων.

Σήμερα τα αιτήματα για ισότητα παραμένουν επίκαιρα μετά από τόσα χρόνια και οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται παρενόχληση, σεξισμό, κακοποίηση και άνιση μεταχείριση μέσα στον εργασιακό τους χώρο και όχι μόνο.  Αρκετές φορές βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, αλλά δυστυχώς πολλές είναι οι περιπτώσεις καταγγελιών που δε δικαιώνονται.    

Για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την απώλεια 57 νέων συνανθρώπων μας, διαδηλώνουμε μαζικά στις 8 του Μάρτη Ομοσπονδίες και Σωματεία ώστε όλα να βγουν στο φως, γιατί «δεν ήταν λάθος ήταν έγκλημα». Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων ασφάλειας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ).   

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους συναδέλφους στο απεργιακό συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 του Μάρτη και ώρα 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος  να διαδηλώσουμε για τη γιορτή της γυναίκας και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στις Συγκοινωνίες Σταθερής Τροχιάς, στην ΕΡΤ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Ίση αμοιβή για ίση εργασία σε γυναίκες και άνδρες.
  • Δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας.
  • Ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών με:

            Δημόσια δωρεάν ποιοτική υγεία.

            Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

            Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στήριξης.