Skip to main content

Ανακοίνωση

Αγ. Παρασκευή 09/02/2023

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι διοικήσεις των τηλεοπτικών καναλιών συνεχίζουν να μην ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους  που δίνουν την μάχη καθημερινά για την ενημέρωση, κάνοντας μεγάλο αγώνα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για την  κάλυψη των γεγονότων έξω από τις εγκαταστάσεις των τηλεοπτικών πλατό καλύπτοντας  ρεπορτάζ με έναν τεχνικό ΄΄πολυεργαλείο΄΄……………

Η συνεχιζόμενη χρήση μονομελών συνεργείων έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στην διαχείριση της εργασίας  όσο και στην σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα, συνάδελφος οπερατέρ ο οποίος εργαζόταν σε εσωτερικές παραγωγές, με σοβαρό πρόβλημα υγείας, αναγκάστηκε από τους ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1, να βγει στα εξωτερικά συνεργεία. Αποτέλεσμα  ήταν να ξεκινήσει την εργασία του εκτός σταθμού και πριν λίγες μέρες σε ένα από τα ρεπορτάζ να δεχθεί επίθεση με σπρέι από ομάδα αγνώστων. 

Σας  θυμίζουμε ότι παρόμοια ακραία και επικίνδυνα περιστατικά βίωσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν συνάδελφοι μας τόσο στην ΕΡΤ όσο  και σε άλλους  Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές των διοικήσεων και τις καλούμε να δώσουν άμεσα τέλος στην κακόγουστη φάρσα  των μονομελών συνεργείων.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ)

 

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Κούνης

Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλειος Λιαπίκος