Skip to main content

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  19/12/2022

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου

 

Οι   απαράδεκτες   δηλώσεις   του   δημάρχου   του   Βόλου   Αχιλλέα   Μπέου,   όπου προκλητικότατα  ζήτησε από την κρατική εξουσία να κλείσει η ΕΡΑ Βόλου και να «σταλούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στο Μέτσοβο», επειδή κατά την γνώμη του ασκούν την δημοσιογραφία υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανερώνει αφ’ ενός τον τρόπο άσκησης του θεσμικού του ρόλου που παραπέμπει σε μαύρες εποχές, αφ’ ετέρου την απέχθεια του προς την ΕΡΑ Βόλου και την προσπάθεια των εργαζομένων  της να κρατήσουν   τον   περιφερειακό  σταθμό ζωντανό, πραγματικά δημόσιο στην υπηρεσία κάθε πολίτη, όπως έκαναν και όταν η κυβερνώσα παράταξη έριξε μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ το 2013.

Προφανώς ο δήμαρχος Βόλου δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον καταφανή έλεγχο της   ενημέρωσης   σε   δημόσια   και   ιδιωτικά   μέσα   που   έχει   επιβάλει   η   κρατική αυθαιρεσία, ούτε με τα φαινόμενα λογοκρισίας που εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Γι’ αυτά τα φαινόμενα, δεν φαίνεται να ενοχλείται, ούτε καν να εξαντλείτο   χιούμορ   του,   όπως   εκ   των   υστέρων   προσπάθησε   να   δικαιολογηθεί   για   την ποιότητα της παραίνεσής του να σταλούν οι εργαζόμενοι στο Μέτσοβο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ Βόλου, στέκεται στο πλευρό της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας και καταδικάζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Μπέου και την συνένοχη σιωπή και μηδενική αντίδραση του κυβερνητικού κλιμακίου που συμμετείχε στην σύσκεψη.