Λογοκρισίας συνέχεια στην ΕΡΤ

Φαίνεται πως ο έλεγχος της ενημέρωσης και η λογοκρισία, τείνουν να γίνουν το αγαπημένο σπορ κυβέρνησης και διορισμένης διοίκησης της ΕΡΤ. Τελευταία θύματα στα συνεχή περιστατικά που συμβαίνουν στην κατα τ’ άλλα «Δημόσια» Ραδιοτηλεόραση, αφ’ ενός ο συνάδελφος δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης και αφ’ ετέρου ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το μεγαλύτερο θύμα ο ελληνικός λαός, που βιώνει με κρατικό πρόσημο την διάλυση της ελευθεροτυπίας, την απόκρυψη της πληροφορίας, την άμεση και έμμεση χειραγώγηση και τον έλεγχο στην ενημέρωση προς όφελος πολιτικών, ιδιωτικών και άλλων ποικίλων συμφερόντων.

Ο λόγος για το περιφερειακό site της ertnews Ιωαννίνων στο οποίο όπως καταγγέλθηκε, δεν αναρτήθηκε ώς όφειλε σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία, ολόκληροτο ρεπορτάζ ειδήσεων του συνάδελφου δημοσιογράφου από την επίσκεψη του τέωςΠροέδου της Δημοκρατίας στο Κομμένο της Άρτας και αποκρύφθηκε ειδικά ηβαρυσήμαντη δήλωση του τελευταίου, αναφορικά με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.Αν και η δήλωση του κ. Παυλόπουλου εμφανίσθηκε στο κεντρικό ertnews καταχωνιασμένη και υποβαθμισμένη σε γενικό ρεπορτάζ για το θέμα των υποκλοπών, εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν έτυχε της μεταχείρισης που θα έπρεπε, καθώς ο κ.Παυλόπουλος μόνο τυχαίος δεν είναι, ενώ οι θέσεις του ως συνταγματολόγου για ταζητήματα δημοκρατίας και η θητεία του στην υπηρεσία του ανώτατου πολιτειακούθεσμού, καθιστούν ενίοτε καθοριστικές και καταλυτικές τις παρεμβάσεις του.Τα λόγια είναι περιττά, και μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται σύσσωμο το εργατικόδυναμικό της ΕΡΤ, μπροστά στις καταφανείς επαναλαμβανόμενες αντιδημοκρατικέςπρακτικές των υπεύθυνων της Σύνταξης, της Διοίκησης και των εντολοδόχων τους απ’όπου κι αν προέρχονται. Ειδικά μάλιστα στην τρέχουσα περίοδο, που η κατάλυση τωνδημοκρατικών Θεσμών και της δημοκρατίας λόγω και του σκανδάλου των υποκλοπών,παίρνουν πλέον πρωτοφανείς διαστάσεις.Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλει ανάλογα περιστατικά,αναδεικνύοντας το μεγάλο πρόβλημα στην αντικειμενική ενημέρωση, στον έλεγχο τηςπληροφορίας και της είδησης, καθώς και στην απόκρυψή της.

Γι’ αυτό παραθέτουμε αυτούσια την έγγραφη καταγγελία του συναδέλφου και το κομμάτιτου ρεπορτάζ που κόπηκε από το ertnews Ιωαννίνων και καλούμε όλους και κατ’ αρχήντους συναδέλφους δημοσιογράφους να προστατέψουμε με κάθε τρόπο την συνταγματικήμας υποχρέωση στην ελευθεροφωνία και την ελευθεροτυπία. Η ΕΡΤ πρέπει επιτέλους νακόψει τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κρατική εξουσία και ν’ αποκτήσει πραγματικάδημόσιο χαρακτήρα, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος.Η Καταγγελία:«Η παρακάτω είδηση «κόπηκε» και δεν αναρτήθηκε στο site του περιφερειακού Σταθμούτης ΕΡΤ Ιωαννίνων, από την Συντακτική Ομάδα των Αθηνών. Αναφέρεται στην παρέμβασητου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρώ αδιανόητο να απαλείφεται από«συναδέλφους» δημοσιογράφους. Θεωρώ, επίσης, ότι είναι υποχρέωσή μου να καταδειχθεί ηλειτουργία ενός μηχανισμού που αγνοεί τους δημοσιογράφους της περιφέρειας καιπετσοκόβει άνευ λόγου μείζονες ειδήσεις. Ούτε καν σεβασμό στον κ. Παυλόπουλο δενεπιδεικνύουν, με έωλα επιχειρήματα και φυσικά κατακρεουργούν την Ελευθεροτυπία. Οιέχοντες την ευθύνη ας αναλογιστούν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσιος Ενημερωτικός Φορέας και ηελευθερία του κάθε συντάκτη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Λυπάμαι, ειλικρινά. Και δενκατανοώ την… ενόχληση των εν Αθήναις συντακτών του Ραδιομεγάρου.ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΕΡΤ Ιωαννίνων». Και το Ρεπορτάζ:«Ηχηρή παρέμβαση για τις παρακολουθήσειςΣτο μείζον θέμα των ημερών, που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πολιτικήσκηνή, και είναι οι παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών, αναφέρθηκε από το Κομμένοτης Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι εκφέρειπροσωπική θέση, με την ιδιότητα του πολίτη, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνοςπαραβίασης του απορρήτου έναντι του οιουδήποτε πολίτη αλλά και πολιτικών. «Πρέπει ναυπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», τόνισε και σημείωσε εμφατικά πως «οιπολιτικοί ταγοί έχουν χρέος να υπερβαίνουν τη διαχείριση της εξουσίας».

Ενημερωτικό Δελτίο

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε στο email σας
ενημέρωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα θέματα που σας αφορούν.

Περιμένουμε και τα σχόλιά σας. Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει.

Please enable the javascript to submit this form

Member of