Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Ιουνίου  2022

                                                                                           Αρ. Πρωτ:  3185

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ MEGA)

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αδικαιολόγητη απόλυση των δύο συναδέλφων από το master του MEGA. Στην προσπάθεια του σωματείου μας να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση του σταθμού, οι υπεύθυνοι είτε μας απέφευγαν, είτε μας αντιμετώπισαν με πλήρη απαξιωτικό και αλαζονικό τρόπο. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι "εκβιάζονται" όταν απλώς ρωτήσαμε το λόγο των απολύσεων.

 

Ο σταθμός, ως προς τον έναν συνάδελφο, προέβαλε ως δικαιολογία την αξιολόγησή του από την οποία δήθεν κρίθηκε ανεπαρκής. Στον άλλο συνάδελφο χρέωσαν λάθος σε ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα. Η συμμετοχή όμως του ενός στις συνελεύσεις του σωματείου μας, αλλά και των λοιπών συναδέλφων ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για την εργοδοσία.

 

Όταν οι συνάδελφοί μας στο MEGA αποφάσισαν μαζικά και συλλογικά να ζητήσουν ΣΣΕ, και όχι αυτές τις κατάπτυστες συμβάσεις που εφαρμόζει ο σταθμός, με 900 € στάνταρ μισθό χωρίς να αναγνωρίζει υπερωρίες και Σ/Κ, όταν ζήτησαν να συμμετέχουν στο σωματείο τους παραβλέποντας νουθεσίες και τρομοκρατία από μέρους της διοίκησης, ακριβώς τότε αποφάσισε να χτυπήσει η διοίκηση απολύοντας δύο συναδέλφους με συνοπτικές διαδικασίες.

 

Η τελευταία αυτή εξέλιξη στο MEGA επιβεβαιώνει τον φόβο των εργοδοτών απέναντι στη συλλογική διεκδίκηση μέσω των σωματείων. Αποδεικνύει όμως και το πόσο καλά είναι εξοπλισμένοι εξαιτίας όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες ώστε ν' αποδίδουν στους εργοδότες κέρδη ωφελήματα και νομικές διευκολύνσεις και στους εργαζόμενους οικονομική εξαθλίωση, πενιχρά έως ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και τεράστια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, διαλύοντας ακόμα και αυτούς τους ελάχιστους και υποστελεχωμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Αύγουστο του 2019, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της καθώς και ο μετέπειτα νόμος Χατζηδάκη που ισοπέδωσε ό,τι εργασιακό δικαίωμα μας είχε απομείνει.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Είναι ξεκάθαρο πως ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε την πολύμορφη επίθεση που δεχόμαστε και να αναγκάσουμε τους εργοδότες να κάτσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η οργάνωση στο σωματείο μας. 

 

Ξεκάθαρο είναι επίσης ότι θα μεταχειριστούμε κάθε αγωνιστικό μέσο, την αποφασιστικότητα  και την αλληλεγγύη όλων μας ώστε οι απολύσεις να μην περάσουν.

 

Καλούμε τη διοίκηση του MEGA να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες, αναιτιολόγητες και εκβιαστικές απολύσεις των δύο συναδέλφων μας.

Παράλληλα ας γνωρίζει ότι η προσπάθειά της να τρομοκρατήσει ώστε να αποτρέψει τη συσπείρωση στο σωματείο ξεδιπλώνει ακόμα περισσότερο τη φλόγα μας να υπερασπιστούμε ως ένα σώμα όσους βάλλονται, και είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

 

Καλούμε όλους και όλες σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συντονισμένη πάλη υπέρ της ΣΣΕ των αναγκών μας, δίνοντας μαζική απάντηση στις συμβάσεις γαλέρας, υψώνοντας τοίχο στις απολύσεις, διαλύοντας κάθε πρακτική εργοδοτικού εκφοβισμού.

 ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

 

 


για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

   Ο Πρόεδρος                                                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                                              Κώστας Πολύζος