Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΔ PRESS

ΜΑΚΕΤΕΣ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τι κρύβει η παραίτηση ΓΑΜΠΡΊΤΣΟΥ , η σιωπή ΖΟΥΛΑ

και το “τσουβάλιασμα” στο  newsroom

Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους , που αγγίζει και  το Μέγαρο Μαξίμου, αναδεικνύεται  το ζήτημα των συνθηκών εργασίας ,η λειτουργία της ΕΡΤ και η επιτήρηση των δημοσιογράφων όπως και οι δαπάνες μαζί με τις αναθέσεις.

1.Η εσπευσμένη μεταφορά πλέον των 100 δημοσιογράφων από τον τρίτο όροφο στον πρώτο και η ένταξη τους σε ένα χώρο που ήδη έχει κατασκευαστεί για 98 άλλους συναδέλφους  μόνο ως τυχαία κίνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το ίδιο ισχύει και για άλλες ειδικότητες εργαζομένων.

2.Η αίσθηση του παρασκηνίου που επικρατεί με αφορμή την  αποχώρηση του διευθύνοντος  συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου ενισχύεται από την ανοικτή επιστολή  του προς το προσωπικό με την οποία επαινεί ο ίδιος την  περίοδο της θητείας του (..!) σε αντιδιαστολή με την εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου Κ Ζούλα και την ανανέωση για ένα χρόνο της θητείας των γενικών διευθυντών!.., η οποία προηγήθηκε. Και όλα αυτά με το που αυξάνονται οι μισθοί ΜΟΝΟ στα στελέχη…

  1. Οι απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ στα ίδια πρόσωπα δεν εξαντλούνται στην κατασκευή του φαραωνικού αλλά αμφιβόλου λειτουργικότητας newsroom και ήδη προωθείται η νέα κτιριακή δομή του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής , με τις μακέτες να  διαφημίζονται σε ιστοσελίδες αναδόχων !.. Η μελέτη συντάχθηκε με οδηγό το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ που προηγήθηκε  που έγινε με μονομερείς ενέργειες της εργοδοσίας και τώρα αποκαλύπτεται ότι δικαιολογεί έργα και δουλειές!..
  2. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η νέα πρακτική αναρτήσεων της ΕΡΤ που στην ουσία καταργεί την διαύγεια. Οι αναθέσεις σε εταιρίες  και  ανανεώσεις συμβάσεων ή μισθώσεων συμβασιούχων  κρύβονται πίσω από αρχικά ονομάτων  με πρόσχημα τα προσωπικά δεδομένα!.... Η ίδια τακτική επελέγη  και σε πρόσφατη ανάθεση έναντι σεβαστού ποσού για την σύνταξη  υπομνήματος παροχής εξηγήσεων του γενικού διευθυντή ενημέρωσης Φ. Καφαράκη σε πταισματοδίκη ,προφανώς για ποινική υπόθεση, όπου ούτε η υπόθεση  γνωστοποιείται, ούτε η δικηγορική εταιρία αποκαλύπτεται.
  3. Αποκορύφωμα όμως αποτελεί όμως η  αυτοδιάψευση στην οποία επιδίδεται ο ιατρός εργασίας της ΕΡΤ οποίος σε εγκύκλιο του για τον μήνα Μάιο επισημαίνει ότι « Η πανδημία βέβαια δεν έχει λήξει. Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε στην μετάβασή της σε ενδημική μορφή. …Για να μην διακινδυνεύσουμε τα όσα θετικά έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, για τον μήνα Μάιο θα ισχύσει η αυστηρή τήρηση των εξής μέτρων προστασίας: 

α. υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους  καθώς και εντός των υπηρεσιακών οχημάτων.

β. Rapid test μια (1) φορά την εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για τους πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό εν ισχύ

γ. Τήρηση Μέτρων Ατομικής Προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών

Να ​επισημανθεί για μια ακόμα φορά, η αναγκαιότητα του εμβολιασμού για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι, γιατί όπως δείχνει το παράδειγμα του Hong Kong και της Shanghai, η μετάλλαξη Ο μπορεί να οδηγήσει τους ανεμβολίαστους και τους ευάλωτους, σε θανατηφόρα έκβαση της ασθένειας»

Σε ερωτήματα όμως που  ετέθησαν στον ίδιο ιατρό  μάλλον … « ξεχνάει» τι έχει υπογράψει μερικές μέρες νωρίτερα και αποφαίνεται  σε  εμαιλ  στις 27 Μαΐου ότι για τους 100 δημοσιογράφους από το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου που μεταφέρονται σε αίθουσα όπου ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο,  δεν υπάρχει πρόβλημα!!....

Υπάρχουν όμως ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο.

                                                                                                              30/05/22

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων