Skip to main content

Μαύρο στο Sputnik και το Russia Today

Αθήνα, 17  Μαρτίου 2022

   Αρ. Πρωτ:  3169

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαύρο στο Sputnik και το Russia Today

32 εργαζόμενοι στο Sputnik Ελλάδας με απόφαση της κυβέρνησης πετάγονται στον δρόμο.

Έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας στη σκιά του πολέμου, με τον κίνδυνο να χάσουν ακόμα και αυτή την αποζημίωση απόλυσης ως «θύματα» ενός «περιστατικού ανωτέρας βίας», όπως προτείνει το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό σημαίνει την απαλλαγή της επιχείρησης από την υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης που με την εμπλοκή της στον πόλεμο συμμετέχοντας και στις κυρώσεις που κήρυξε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στην Ρωσία, ήδη καταγράφει ως πρώτα «θύματα» εργαζόμενους στην χώρα μας που προστίθενται στις στρατιές των ανέργων. Η απόφασή της αυτή δεν στρέφεται στην πραγματικότητα κατά της καταδικαστέας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αλλά εντάσσεται στον «πόλεμο προπαγάνδας», που διεξάγεται απ’ όλες τις πλευρές που στόχο έχει τις λαϊκές συνειδήσεις προκειμένου να διαλέξουν στρατόπεδο, είτε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, είτε τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο την Ρωσία.

Το γεγονός ότι όχι μόνο απολύθηκαν, αλλά βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς αποζημίωση, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης, ενώ «φουσκώνει» περισσότερο την επιθετικότητα των εργοδοτών των ΜΜΕ σε βάρος όλων των εργαζομένων.

Η βάρβαρη και αποτρόπαια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι εικόνες φρίκης των βομβαρδισμένων πόλεων, των τρομαγμένων ανθρώπων που στριμώχνονται κατά χιλιάδες στις αποβάθρες της τελευταίας διαφυγής, το αίμα των σκοτωμένων δίπλα στο ποτήρι με το γάλα, είναι η τελική κτηνώδης πράξη του ίδιου άδικου συστήματος που στέλνει τους 32 συναδέλφους και συναδέλφισσες που εργάζονται στο Sputnik στο καναβάτσο της ανεργίας και της ανέχειας και πνίγει ακόμα περισσότερο όλους τους λαούς στην ακρίβεια.

Για αυτό λοιπόν η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι τεχνικοί της τηλεόρασης.

-  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους 32 συναδέλφους του «Sputnik» και θα κάνουμε  ό,τι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούν.

-   Απαιτούμε εδώ και τώρα την προστασία όλων των δικαιωμάτων τους.

-  Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα ΜΜΕ να σταθούν αλληλέγγυοι με τους απολυμένους και να κάνουν δική τους υπόθεση την διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων τους.

-  Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και όσα κόμματα την σιγοντάρουν να πάψουν κάθε εμπλοκή, κάθε συμμετοχή, στον πόλεμο για τα συμφέροντα των απανταχού πλουτοκρατών, που μοναδικά θύματα έχουν πάντα τους λαούς

-   Απαιτούμε από την κυβέρνηση να επιδείξει την ίδια ανθρωπιστική αλληλεγγύη και να προσφέρει την ίδια προστασία και δικαιώματα σε όλους τους προσφυγές από όλους τους πολέμους, από όλες τις εμπόλεμες περιοχές που φτάνουν στην χώρα μας.

-   Είμαστε αποφασισμένοι  να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στη δουλειά, για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αμοιβές, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, μη αποδεχόμενοι οποιαδήποτε θυσία στο όνομα του πολέμου.

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΣΕ SPUTNIK ΚΑΙ RT

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                       

     Ο Πρόεδρος                                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκης                                                                                              Κώστας Πολύζος