Έμπρακτη Βοήθεια και Αλληλεγγύη στους Εκτοπισμένους Υγειονομικούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  15/03/2022

Έμπρακτη Βοήθεια και Αλληλεγγύη στους Εκτοπισμένους Υγειονομικούς

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

«Οι χθεσινοί ήρωες που αγωνίστηκαν επί 18 μήνες μέσα στα νοσοκομεία -και που σήμερα κρίνονται απαραίτητοι παρά ποτέ- εκτοπίστηκαν από το Ε.Σ.Υ, έχασαν τις δουλειές τους και βρίσκονται σήμερα σε αναστολή χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς έστω κάποιο επίδομα φτώχειας, αδυνατώντας να συντηρήσουν πλέον τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους! Έχουν καταδικαστεί να λιμοκτονούν, προκειμένου να εκβιαστούν περισσότερο. Ας μην τους αφήσουμε να λυγίσουν. Ας προσφέρουμε όλοι κάτι από το υστέρημά μας. Ας βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι σ’ αυτόν τον αγώνα».

Εάν εμείς που βιώσαμε την βαναυσότητα και εμμονικότητα του συστήματος το 2013 -  που έκλεισε την ΕΡΤ, που μας βάφτισε «ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ» και «ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ», κομίζοντας μνημονιακά διαπιστευτήρια στους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, καθιστώντας μονοπώλιο την DIGEA, κλείνοντας τα στοματά μας για αυτά που διεκδικούσαμε   -  δεν σταθούμε αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς τότε ποιός θα το κάνει;

ΟΙ Υγειονομικοί είναι οι σημερινές Ιφιγένειες στον βωμό της διάλυσης του Ε.Σ.Υ, βιώνοντας την εκδικητική υστερία του αυταρχικότερου αντεργατικού καθεστώτος που έχει γνωρίσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΡΤ, συμπάσχοντες στο ανεκδιήγητο δράμα και συμπαραστεκόμενοι στους εκτοπισμένους εργαζόμενους της υγείας, οργανώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας, καλώντας όλους τους συνάδελφους και συναδέλφισσες να προσφέρουμε από το υστέρημα μας είτε με οικονομική αρωγή, είτε με την συγκέντρωση απαραίτητων αγαθών σε τροφή ή άλλων καταναλωτικών ειδών πρώτης ανάγκης που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν.

Στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, από την Τετάρτη 16 Μαρτίου και μέχρι την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00, θα γίνεται δεκτή η συγκέντρωση της βοήθειας αλληλεγγύης προς τους συνάδελφους επαγγελματίες υγείας.

 

Ας καταθέσουμε την ανθρωπιά μας.

Ενημερωτικό Δελτίο

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε στο email σας
ενημέρωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα θέματα που σας αφορούν.

Περιμένουμε και τα σχόλιά σας. Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει.

Please enable the javascript to submit this form

Member of