Skip to main content

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγία Παρασκευή  01/03/2022

 

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Έκπληκτοι και ιδιαίτερα ανήσυχοι παρακολουθούμε το καθεστώς Μητσοτάκη να εμπλέκει την χώρα μας στις εμπόλεμες επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Με την αποστολή πολεμικού υλικού στα θέατρα επιχειρήσεων, ίσως και πολεμικών αεροπλάνων και Ελλήνων πιλότων, κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και η πρόσφατη κατ’ εντολήν ΗΠΑ απόφαση κλεισίματος του εναέριου χώρου της Θράκης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, μαρτυρούν απροκάλυπτα την ενεργή πολεμική συμμετοχή της Ελλάδας και θέτουν τον ελληνικό λαό σε εξαιρετικά επικίνδυνους ατραπούς στην πορεία των εξελίξεων.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ αποστρέφεται και καταδικάζει τις πολεμικές επιχειρήσεις, στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους συνανθρώπους μας που βιώνουν την πολεμική βαρβαρότητα.

Καταγγέλλει και καταδικάζει επίσης τους επικίνδυνους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της «ελληνικής» κυβέρνησης η οποία για άλλη μια φορά λειτουργεί στην βάση εξωχώριων συμφερόντων ξένων πρεσβειών και δεσμεύσεων, χωρίς καμία θεσμική και λαϊκή νομιμοποίηση εμπλέκοντας την χώρα στον παραλογισμό ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες, ενώ εκθέτει σε πιθανά αντίμετρα και την ελληνική ομογένεια που βρίσκεται στο κέντρο των πολεμικών αντιπαραθέσεων στην περιοχή.

Κανένας πολίτης, κανένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα των πολιτικών του προτιμήσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη. Το εθνικό και λαϊκό συμφέρον δεν μπορεί να είναι άλλο από την αμέριστη αλληλεγγύη και κάθε είδους υγειονομική βοήθεια προς τους πληττόμενους λαούς της περιοχής αλλά να εκφράζει και την ρητή απαίτηση για την πλήρη αποφυγή και μη συμμετοχή της χώρας και του λαού της, σε οποιουδήποτε είδους ενεργή πολεμική εμπλοκή.

 

ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

 

ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΩΝ