• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Ανακοινώσεις
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΒΡΑΧΕΩΝ ΑΥΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΒΡΑΧΕΩΝ ΑΥΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

  Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ-WFTU)

Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

Site: https://pamehellas.grE-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Twitter: https://twitter.com/PAMEhellas

      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΒΡΑΧΕΩΝ ΑΥΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Αυλίδας (ΚΕΒΑ) της ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία ότι 1½ χρόνο μετά η κυβέρνηση επαναφέρει το κλείσιμο των Βραχέων και τους γνωστοποίησαν εγγράφως, για την απόφαση του Δ.Σ της ΕΡΤ (20-12-2021), να σταματήσει την εκπομπή από τα Βραχέα στις 31-03-2022.

Στην ίδια απόφαση του Δ.Σ της ΕΡΤ  επισημαίνεται «να ενημερωθούν άμεσα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας για την πρόθεση της ΕΡΤ, ώστε να αποφασίσουν εάν επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας των Βραχέων, καθώς και την απόκτηση της κυριότητας και της λειτουργίας των Βραχέων με δική τους ευθύνη».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Δ.Σ της ΕΡΤ, με αυτή την απόφαση για το κλείσιμο των εγκαταστάσεων στην Αυλίδα, καταργούν την «Φωνή της Ελλάδας», που εκπέμπει από τα βραχέα και απευθύνεται στα 14 εκατ. Έλληνες ομογενείς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κά, τους χιλιάδες ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και τους οδηγούς φορτηγών, που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

            Διαχρονική είναι η απαξίωση των υποδομών στα Βραχέα από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, έχοντας ως κριτήριο το «κόστος» δεν προχώρησαν σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που αποτελούν   στρατηγικής σημασίας σε συνθήκες γεωπολιτικών κρίσεων με την χώρα μας να βρίσκεται στο επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

            Η συχνότητα των Βραχέων δεν μπορεί να παρεμποδιστεί, όπως μπορεί να συμβεί με το διαδίκτυο (internet) ή την δορυφορική μετάδοση.

            Όπως έχουν αναφέρει για αυτό το σε σχετική καταγγελία τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, «η σύγχρονη τεχνολογία (internet) δεν φτάνει στον Έλληνα ποντοπόρο ναυτικό γιατί απαιτείται να πληρώσει ακριβά για να έχει πρόσβαση. Μια κάρτα ιντερνέτ έχει 35 δολάρια για μικρό όγκο δεδομένων. Οι Έλληνες ναυτεργάτες θέλουν τις εκπομπές στα βραχέα, για να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε ενημέρωση και ψυχαγωγία όπως μουσικές εκπομπές,  αθλητικά κλπ».

            Παρότι στις 12 Αυγούστου 2020 είχαμε επισημάνει ότι αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται προς όφελος των τεχνικών αναγκών της ΕΡΤ τα 1.100 στρέμματα, που βρίσκονται εγκατεστημένοι οι τρείς πομποί και τα κατάλληλα κεραιοσυστήματα, αλλά έχει δοθεί μέρος της έκτασης για αγροτικές καλλιέργειες σε μεγαλοτσιφλικά της Θήβας και χωρίς κανένα μέτρο φύλαξης της εγκατάστασης, ενημερωθήκαμε για τις κλοπές σε αποθήκες (containers), που έχουν γίνει  σε υλικά πομπών και ανταλλακτικά κεραιών, αξίας πάνω από 8 εκατ. ευρώ!!!

            Οι ευθύνες είναι τεράστιες της κυβέρνησης της ΝΔ, του Υπουργείου Επικρατείας, της Διοίκησης της ΕΡΤ, για τις εξελίξεις του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων Αυλίδας (ΚΕΒΑ) της ΕΡΤ και ζητάμε την άμεση ενημέρωση μας από τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ.Ζούλα.

            Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τα σωματεία, να καταγγείλουν το κλείσιμο του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη  στους εργαζόμενους του.

Αθήνα 16 Φλεβάρη 2022

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε στο email σας
ενημέρωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα θέματα που σας αφορούν.

Περιμένουμε και τα σχόλιά σας. Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει.

Please enable the javascript to submit this form

Member of