Skip to main content

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ

Αγ. Παρασκευή 21/12/2021

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Σχετικά με την από 3/12/2021  Ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΕΡΤ και σε οτι αφορά την καταδεικτική αναφορά της στην ΠΟΣΠΕΡΤ, οφείλουμε προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας να ενημερώσουμε οτι:

Τις αποφάσεις για την ένταξη κάθε ενδιαφερόμενου σωματείου που αιτείται εγγραφή στην ΠΟΣΠΕΡΤ τις παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ στην πρώτη συνεδρίαση του από την κατάθεση της αίτησης της Ε.Ε.ΕΡΤ και η οποία διεξήχθη σε πλήρη απαρτία στις 22 Νοεμβρίου 2021, συζήτησε το αίτημα και αφού διαπίστωσε οτι δεν πληρούνται οι όροι του Ν.1264/87, ούτε οι προϋποθέσεις του Καταστατικού της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να μην απορρίψει την αίτηση εγγραφής εμμένοντας σε απλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά να ενημερώσει επίσημα διευκολύνοντας την ενδιαφερόμενη ένωση εργαζομένων να ακολουθήσει τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξή της.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ γνωστοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. στην Ε.Ε.ΕΡΤ,  με «Επιστολή Απάντηση» στις 28/11/2021 (7 μόλις ημέρες μετά την λήψη της απόφασης του Δ.Σ.) δηλαδή απόλυτα εντός της προβλεπόμενης διάρκειας γνωστοποίησης της απόφασης.

Από τα παραπάνω συνάγεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Ε.Ε.ΕΡΤ που έγραψε κατά λέξη οτι: « η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν μπήκε στην ουσία της αίτησής μας που είναι όπως προείπαμε η συμπόρευση των όλων των σωματείων της ΕΡΤ και έμεινε σε τυπικές διατυπώσεις και μόνο,» οτι η ΠΟΣΠΕΡΤ μπήκε απ’ ευθείας στην ουσία της αίτησης και διευκόλυνε την Ε.Ε.ΕΡΤ καθοδηγώντας την βήμα βήμα  στην προβλεπόμενη διαδικασία εγγραφής, προκειμένου να την διευκολύνει να ενταχθεί στην δύναμη της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Προς επίρρωση των παραπάνω, επισυνάπτουμε την από 29/11/2021 «Επιστολή – Απάντηση» της ΠΟΣΠΕΡΤ με την οποία αδιαμφισβήτητα  αποκαθίσταται η αλήθεια.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
Κούνης Δημήτριος

Ο Γενικός Γραμματέας
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής