Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ

ΗΣΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ

 

Αγία Παρασκευή  19/11/2021

Ένας ακόμη εργαζόμενος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, ενώ άλλος ένας εργαζόμενος χαροπαλεύει, μετά το τραγικό δυστύχημα το πρωί της Τρίτης στη Γραμμή 1 του Μετρό.

Τα εργατικά δυστυχήματα, πολλά εκ των οποίων οδηγούν στον θάνατο τους εργαζόμενους, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και ειδικά μέσα στην τελευταία δεκαετία της απόλυτης  απαξίωσης της εργασίας. 

Και πως άραγε να μην πληθαίνουν, όταν στον βωμό του κέρδους, η εγκατάλειψη των δομών στους χώρους εργασίας, η χαλάρωση των κανόνων προστασίας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και η εφαρμοσθείσα πολιτική παράδοσης κρίσιμων τομέων σε υπεργολαβικά συμφέροντα που απαξιώνουν και μειώνουν το αναγκαίο προσωπικό,  αποτελούν το κυρίαρχο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Μετά από τις σοβαρές καταγγελίες του εκπροσώπου των εργαζομένων του ΗΣΑΠ, που ενισχύουν τις υποψίες για τις ευθύνες της αναδόχου εταιρείας που πραγματοποιούσε τις εργασίες συντήρησης, η ΠΟΣΠΕΡΤ ενώνει την φωνή της με τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ απαιτώντας εκτός από την τήρηση των μέτρων υγιεινής, προστασίας και ασφάλειας, να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων καθώς και την απαιτούμενη κλιμάκωσή τους.

Εκφράζουμε την θλίψη μας και απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου, ελπίζοντας να είναι το τελευταίο αθώο θύμα στο εργασιακό τοπίο της χώρας μας.