Skip to main content

Ψήφισμα για το σωματείο εργαζομένων του Αγίου Σάββα.

apergia ΥΓΕΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αγία Παρασκευή  26/10/2021

Η ΠΟΣΠΕΡΤ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα που δίνουν ενάντια στην απόλυση τους στις 31 Οκτώβρη 2021, 85 εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας”.

Πρόκειται για εργαζόμενους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) τους οποίους η Διοίκηση πετάει στο δρόμο για να φέρει ιδιωτικό συνεργείο με εργολάβο.

Παρόλο που το Υπουργείο Υγείας είχε δώσει την δυνατότητα στις Διοικήσεις για παράταση των  ΣΟΧ μέχρι 31/12/2021 η Διοικήτρια, Μπαλαούρα περιόρισε αυτό το δικαίωμα στους συναδέλφους μέχρι 31/10/21. Παρόλο που ο υπ. Υγείας Πλεύρης, στη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ στην πανυγειονομική απεργία στις 21/10 υποσχέθηκε δυνητική παράταση των ΣΟΧ μέχρι 31/3, η Διοίκηση επιμένει στο ξήλωμα όλων των ΣΟΧ.

Την στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται την γενναία ενίσχυση σε όλες τις δομές του, σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, τα ποσά που προϋπολογίζονται για τις αναθέσεις στους εργολάβους είναι σκανδαλώδη. Μετά την ανάρτηση διαγωνισμού για εργολάβο για 2+1 χρόνια με το ποσό των 4.65 εκατομμυρίων ευρώ στην καθαριότητα ακολούθησε νέα ανάρτηση στη Διαύγεια για απευθείας ανάθεση σε εργολάβο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο με το ποσό των 258.000 ευρώ.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου εργάζεται για τα ιδιωτικά συμφέροντα αποδομώντας κομμάτι κομμάτι τις δομές της δημόσιας υγείας και χτυπάει με κάθε τρόπο το σωματείο του Αγίου Σάββα. Αρχικά με την προσπάθεια απόλυσης του προέδρου Κώστα Καταραχιά και τώρα με την απόλυση 85 συναδέλφων στην καθαριότητα, ανάμεσά τους και ο νυν πρόεδρος του σωματείου που τυγχάνει να είναι καθαριστής με ΣΟΧ. Έχουνε βάλει στο μάτι το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα, γιατί έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενάντια στις απολύσεις, τις αναστολές, τους εργολάβους και την ιδιωτικοποίηση. Έχει ξεσκεπάσει ξανά και ξανά την πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης διαχρονικά όσο και ειδικά μέσα στην πανδημία.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί το σωματείο του Αγίου Σάββα, την Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι και στηρίζουμε τις αποφάσεις ενάντια στις άδικες απολύσεις και το χτύπημα στο σωματείο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ!