Skip to main content

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

logo pospert

Αγία Παρασκευή  20/10/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετά από διεξοδική συζήτηση για το θέμα των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ, τάσσεται υπέρ της συμμετοχής των εργαζομένων της ΕΡΤ στην εκλογική διαδικασία. Ο ΕΔΟΕΑΠ μας αφορά όλους καθώς η ένταξή μας στον εν λόγω Οργανισμό καθορίζει  την επικουρική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

Ως Ομοσπονδία όμως, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

1. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, μια διαδικασία η οποία προβλέπεται μεν από τον αντι-εργατικό νόμο Χατζηδάκη αλλά δεν παύει δε, να αντιβαίνει και να θέτει το εκλογικό δικαίωμα των μελών στην βάσανο μιας αντιδημοκρατικής και επιτρέψτε μας την έκφραση, αδιαφανούς διαδικασίας.

Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες αποτελούν casus belli για κάθε εργαζόμενο, αφού υπονομεύουν την ζωντανή συμμετοχική δράση, υποθάλπουν λογικές ανάθεσης, απαξιώνουν την δημοκρατική διεκδίκηση αιτημάτων, αποτελούν τροχοπέδη στην συνδικαλιστική δράση και δεν συνάδουν με την δημοκρατία. Επίσης, και η επιστολική ψήφος κατά την γνώμη μας δεν θα πρέπει να αποτελεί προτιμητέα συνθήκη, παρά μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που για εξαιρετικούς λόγους καθίσταται αδύνατη η δια ζώσης ψηφοφορία.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί την Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να διαφυλάξει την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, να μην νομιμοποιήσει τις αντιδημοκρατικές διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, μεριμνώντας για την εγκατάσταση και στελέχωση των απαραίτητων εκλογικών κέντρων σε όλη την επικράτεια, ειδικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, διαφυλάττοντας το αδιάβλητο του εκλογικού δικαιώματος όπως αρμόζει στις Δημοκρατίες.

2. Παρ’ ότι η ένταξη της ΕΡΤ στον ΕΔΟΕΑΠ κρίνεται σε σημεία θετική από τους εργαζόμενους, εν τούτοις δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε και στρεβλώσεις του Οργανισμού. Κυρίαρχα θέματα, η ομηρία συναδέλφων που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δεν μπορούν να το ασκήσουν περιμένοντας την συμπλήρωση 5ετίας στον Οργανισμό, αλλά και η ταλαιπωρία συναδέλφων στην περιφέρεια και τις ανυποστήρικτες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Τέλος η ΠΟΣΠΕΡΤ προτρέπει τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να στηρίξουν κοινούς υποψήφιους στις εκλογές.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ