Skip to main content

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ. Παρασκευή 27/09/2021

Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα με τις τελευταίες Ανακοινώσεις της απέναντι στην κυβερνητική αυθαιρεσία και ειδικότερα στα ζητήματα που αφορούν την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών (4820/21 αρ.206) όπως επίσης και σε ό,τι αφορά αποκλειστικά την ΕΡΤ και την εφαρμογή του άρθρου 205 του Ν.4820/21 περί επίδειξης και ελέγχου  των πιστοποιητικών εμβολιασμών ή νόσησης και την υποχρεωτική διενέργεια διπλών εβδομαδιαίων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) με επιβάρυνση του εργαζόμενου.

Ειδικά στο θέμα της υποχρεωτικής διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων 2 φορές την εβδομάδα για το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ Α.Ε. που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, αδιακρίτως και ανεξάρτητα από το είδος της εργασίας που αυτοί παρέχουν, η ΠΟΣΠΕΡΤ διακρίνοντας περαιτέρω την καταχρηστική ερμηνεία και αυθαίρετη εφαρμογή των εγκυκλίων της Πολιτείας, θα το λέγαμε και βασιλικότεροι του Βασιλέως, προέβη στις απαραίτητες κινήσεις θεωρώντας οτι η εσωτερική εγκύκλιος – οδηγία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, δεν συμμορφώνεται και δεν τηρεί πιστά και απαρέγκλιτα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Επισυνάπτουμε κατά σειρά:

  1. Την από 17/09/2021 επιστολή, με την οποία εκφράσαμε την έντονη αντίθεσή μας στα όσα ορίζονται μονομερώς με την υπ’ αριθ. 13856/14.09.2021 εσωτερική εγκύκλιο.
  2. Το υπ’ αριθ. πρωτ. 1582/22.09.2021 έγγραφο – απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ Α.Ε..
  3. Το έγγραφο με ημερομηνία 27/9/2021 διαμαρτυρία – έκκληση προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΤ Α.Ε., τη Νομική Υπηρεσία ΕΡΤ Α.Ε. και την  Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ΕΡΤ Α.Ε.
Για το Δ. Σ. 
Ο Πρόεδρος
Κούνης Δημήτριος
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής