ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

Αγία Παρασκευή 15/9/2021

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες αναφορικά με το καθεστώς απόλυτης αυθαιρεσίας που επικρατεί πλέον στα ιδιωτικά κανάλια και ΜΜΕ, σε σχέση με την διαχείριση του εργατικού δυναμικού τους. Καταγγελίες και αναφορές που μαρτυρούν και αποκαλύπτουν, την  ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν οι εργοδότες μεγαλοκαναλάρχες ενάντια στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και στην εργασία ευρύτερα.

Με όπλο τον κατάπτυστο νόμο του κ. Λιβάνιου για τα ΜΜΕ που χρυσώνει τους κάθε λογής «εντεταλμένους» του Μαξίμου σε ΕΡΤ – ΑΠΕ και χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες, μέσω της έμμεσης απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις άδειες αλλά και της μείωσης του κατώτατου ορίου εργαζομένων (γεγονός που ήδη δρομολογεί απολύσεις), οι παραμπουκωμένες εργοδοσίες προχωρούν τώρα σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις ειδικοτήτων στον τεχνικό κλάδο, στα πλατώ και τα masters, μειώνοντας θέσεις εργασίας, επιφορτίζοντας τους εργαζόμενους τεχνικούς με καθήκοντα και αρμοδιότητες πέραν της ειδίκευσής τους και του τομέα ευθύνης τους, ενώ παράλληλα αυξάνουν τις ώρες εργασίας εκμεταλλευόμενοι το εργασιακό εκτρωματικό τοπίο που διαμόρφωσε ο νόμος Χατζηδάκη.

Με του νόμους Λιβάνιου για τα ΜΜΕ και Χατζηδάκη για την Εργασία, η κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά την περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας και του μεροκάματου, χτυπά τον πυρήνα της εργασιακής σχέσης δηλαδή την παροχή εργασίας και την καταβολή μισθού έναντι της παροχής αυτής, μειώνει περαιτέρω το κόστος εργασίας προς όφελος του εργοδότη, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, εγκαινιάζοντας ένα εργασιακό τοπίο στον κλάδο αλλά και ευρύτερα, που ολοένα και προσιδιάζει με αυτό χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της δωροδοκημένης με την Λίστα Πέτσα εργοδοσίας των μεγαλοκαναλαρχών ενάντια στους εργαζόμενους ενώ θα  συνεχίσει να καταγγέλλει τις κυβερνητικές πολιτικές μετατροπής των εργαζομένων σε κολίγους άλλων εποχών.

Για το Δ. Σ. 
Ο Πρόεδρος
Κούνης Δημήτριος
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Συμβουλόπουλος Θεμιστοκλής

Ενημερωτικό Δελτίο

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε στο email σας
ενημέρωση από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τα θέματα που σας αφορούν.

Περιμένουμε και τα σχόλιά σας. Η γνώμη σας μας ενδιαφέρει.

Please enable the javascript to submit this form

Member of