Skip to main content

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 10 Ιούνη - Αρχή ενός ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή.

 

 

                           


                            

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                      

Αγία Παρασκευή 8/6/2021

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 10 Ιούνη - Αρχή ενός ανένδοτου αγώνα για την ανατροπή.

Έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποπειραθεί να δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνία με ένα νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που θα γκρεμίσει ότι έχει απομείνει από τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Όταν η διαρκώς φτωχοποιούμενη κοινωνία δίνει κάθε μέρα τη μάχη της επιβίωσης, όταν τα παιδιά μας αγωνίζονται να βρουν μια δουλειά ή βιώνουν μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους την προστατευόμενη από το κράτος βαρβαρότητα του εργοδότη, όταν συνάνθρωποί μας πεθαίνουν στις ΜΕΘ από τον κορονοϊό και οι αγωνιστές γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ παλεύουν αποκαμωμένοι ακούγοντας την πρωθυπουργική αναγγελία για την εισβολή των «βιομηχάνων» της υγείας στο δημόσιο σύστημα, όταν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης διαλαλούν ως πρώτη είδηση την επιστροφή του εκδότη μπαταχτσή και όψιμου διαφημιστή των κυβερνητικών μέτρων, που έχει σκοπό να μας… «ξεβλαχέψει» για δεύτερη φορά, όταν οι μικρομαγαζάτορες, απελπισμένοι βάζουν λουκέτο πνιγμένοι στα χρέη και δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι οδηγούνται στον καιάδα της ανεργίας, η κυβέρνηση του Μητσοτάκη φέρνει στη βουλή το νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργού εργασίας με το άδειο δελτίο ενσήμων, για να επισφραγίσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο τη συμμαχία της με τον ΣΕΒ και τους αρίστους της διαπλοκής, της πλουτοκρατίας και της μιντιοκρατίας, εναντίον της κοινωνίας των πολλών, εκείνων δηλαδή που η «φύση» τους έχει κατατάξει στην άλλη μεριά της ζυγαριάς, όπως ο ίδιος είχε πει στη ΔΕΘ το 2017.

Στις 10 του Ιούνη με την πανεργατική – πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και με τα συλλαλητήριά μας όλοι μαζί ενωμένοι, θα δείξουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στους «συμμάχους» του, ότι οι ιδέες αυτών που έπεσαν για το οκτάωρο, για την αμειβόμενη υπερωρία, για την κατοχύρωση εθνικών συλλογικών συμβάσεων, για το δικαίωμα της απεργίας, για την ελευθερία και τη δημοκρατία, δεν θάφτηκαν μαζί με τα άψυχα κορμιά τους αλλά είναι ζωντανές κι αναστημένες και μας καλούν να συνεχίσουμε τον αγώνα.

 Απεργούμε και διαδηλώνουμε εναντίον του νομοσχεδίου Χατζηδάκη και της κυβερνητικής πολιτικής γιατί αρνούμαστε να γίνουμε τα πιόνια στη «μονόπολη» της ολιγαρχίας του κεφαλαίου, γιατί το αίμα και ιδρώτας μας δεν είναι υλικά για ανακύκλωση στο χωνευτήρι του κέρδους των λίγων.

Για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο – οδοστρωτήρας που θα κατοχυρώνει και «θεσμικά», την κατάργηση του οκταώρου και της αμειβόμενης υπερωρίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, την απαλλαγή των εργοδοτών από την καταβολή αποζημιώσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την αντικατάστασή τους από ατομικές συμβάσεις στα μέτρα των συμφερόντων μόνο του εργοδότη, την χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος ,το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τις διώξεις των εργαζομένων που υπερασπίζονται οργανωμένα τα δικαιώματά τους και τη μετατροπή των σωματείων μας, σε εργοδοτικά συνδικαλιστικά υβρίδια καθοδηγούμενα από νοθευμένα «εκλεγμένους» συνδικαλιστές- εντολοδόχους.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και στα ιδιωτικά ΜΜΕ συστρατευόμαστε με όλους τους άλλους εργαζόμενους και την κοινωνία στη μάχη εναντίον αυτού του νομοσχεδίου και της νομιμοποίησης της βαρβαρότητας. Όλοι μαζί ενωμένοι απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 10 του Ιούνη αντιστεκόμενοι στα αντεργατικά σχέδια του «επιτελικού κράτους», στην κυβερνητική προπαγάνδα και στην μετατροπή της ΕΡΤ σε λιβάδι που θα βόσκουν ελεύθερα με τα λεφτά του λαού, οι «ιερές αγελάδες» και οι ακριβοπληρωμένοι «λύκοι» του Μαξίμου.

Η 10 του Ιούνη δεν θα είναι μια υποκριτική ντουφεκιά στον αέρα όπως θέλει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αλλά η αρχή ενός αγώνα για την ανατροπή της φαύλης κυβέρνησης των εντολοδόχων του ΣΕΒ και των «υπερεθνικών» συγγενών τουΘα είναι η αρχή  ενός ανένδοτου αγώνα, όπως ήταν το 2013 η 11 του Ιούνη η αρχή ενός αγώνα που άνοιξε ξανά την ΕΡΤ.

«Οι εχθροί μας περίμεναν να κουραστούμε... γιατί οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη»  όμως εμείς και τότε τους δείξαμε και σήμερα θα τους αποδείξουμε, ότι δεν κουραζόμαστε από τον αγώνα για το δίκιο και πως ξέρουμε να κερδίζουμε τις μάχες.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00.