Skip to main content

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Αγία Παρασκευή, 29/12/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Σήμερα στις 11.00 το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ αποτελούμενο από τον πρόεδρο Π. Καλφαγιάννη, τον Γεν. Γραμματέα Δ. Κούνη και την Αντιπρόεδρο Κ. Θεοδωρίδου επισκεφτήκαμε την Τομεάρχη Εργασίας Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με την παρουσία του Ανδρέα Νεφελούδη μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και μέλος εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Φωτόπουλου μέλος του Τομέα συνδικαλιστικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα της συνάντησης ήταν να αναπτυχθούν τα καίρια εργασιακά ζητήματα και δικαιώματα  που ποδοπατούνται συστηματικά και μεθοδικά από τη σημερινή κυβέρνηση.

Στην πολύωρη συνάντηση πέρα από όλα αυτά τέθηκε προς συζήτηση το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί από την κυβέρνηση για τα ΜΜΕ (Πέτσας), ειδικότερα για το άρθρο 41 και τη διασφάλιση των εργαζομένων στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και για το άρθρο 51 το οποίο αφορά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Ειδικότερα για το άρθρο 51 παράγραφος 6α, ζητήσαμε να σταματήσει αυτή η τακτική των ΚΥΑ (δημοσιογράφοι, καλλιτεχνικό προσωπικό) και όλες οι εργασιακές – οικονομικές ρυθμίσεις, να είναι με ΣΣΕ για όλο το προσωπικό, ώστε να σταματήσει κατά το δυνατόν η μεσολάβηση του κάθε Υπουργού και οι πελατειακές σχέσεις που αναπτύσσονται, κυρίως όμως ο δόλιος διαχωρισμός των εργαζομένων σε μια εταιρία όπως η ΕΡΤ στην οποία  όλοι οι εργαζόμενοι συμβάλουν στην προετοιμασία, παραγωγή και μετάδοση του προγράμματος.

Ζητήσαμε, η ΕΡΤ να λειτουργεί εκτός ενιαίου μισθολογίου για τους εργαζόμενους και επίσης να της δοθούν δυνατότητες όπως στο παρελθόν με συνθήκες Ανώνυμης Εταιρίας αφού είναι η μόνη «ΔΕΚΟ» που λειτουργεί σε άκρατο ανταγωνισμό.

Επίσης στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και η παράγραφος 7 που αφορά αμοιβές Διοίκησης - Συμβούλων κλπ  καθώς επίσης και η διαμόρφωση ενός αρωστημένου κλίματος, αυτού των  golden boys, που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν επί διοίκησης Παναγόπουλου ο οποίος  ακόμα και σήμερα διώκεται για κακουργηματικές πράξεις κατά τη θητεία του στην ΕΡΤ.Ενα κλίμα ασυδοσίας που όπως έχουμε ήδη καταγγείλλει είναι απαραίτητο για την εκτροφή νέων  «ιερών  αγελάδων» τις οποίες όμως καλούνται να πληρώσουν οι απλοί εργαζόμενοι υποαμειβόμενομε μόχθο και επαγγελματισμό.

Ζητήσαμε επίσης να κάνει σαν αξιωματική αντιπολίτευση, κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω του Κοινοβουλίου κλπ ώστε να λυθεί το θέμα νομοθετικά για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα που άδικα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στερούνται εδώ και χρόνια.

Η τομεάρχης και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωσαν για τη συμπαράστασή τους και ότι θα πράξουν ανάλογα και θετικά μέχρι να λυθούν τα προβλήματα ενώ συμφωνήθηκε ότι θα γίνουν και νέες συναντήσεις έως την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή που θα γίνει μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Τα παραπάνω θέματα είχαν τεθεί στις συναντήσεις μας με τον Υφυπουργό κ. Πέτσα, τα οποία  απέρριψε και θα ξανατεθούν από εμάς στην επόμενη διαδικτυακή διαβούλευση που θα γίνει εντός των ημερών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως διαβάζετε και πληροφορείστε από τις συνεχείς ανακοινώσεις μας, η ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζει τον διεκδικητικό δρόμο προς όφελος όλων των εργαζομένων και αφήνει πίσω της τις διχαστικές και διασπαστικές για τα συμφέροντά μας ανακοινώσεις και ενέργειες στις οποίες κάποια στιγμή θα απαντήσουμε.

Αυτή την ώρα έχουμε σοβαρή δουλειά και δεν αποπροσανατολιζόμαστε.  

Καλή χρονιά με υγεία !

Για την ΠΟΣΠΕΡΤ
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Καλφαγιάννης

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Κούνης