Skip to main content

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ALPHA ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ - ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ALPHA ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                          

 Αγ. Παρασκευή 31/8/2020 

ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΤΟΥ ALPHA ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ  12.00  ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ  ΤΟΥ ALPHA   ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ  ΜΕΤΑ  ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου  στις 13.00 στην αίθουσα 1 του κτιρίου  5  της  "Ευελπίδων", η  Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης  Αττικής (ΕΤΙΤΑ)  και μέλος  της  ΠΟΣΠΕΡΤ, κάθεται  στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά  απο  προσφυγή  της διοίκησης  του ALPHA  γιατί έκανε το καθήκον της σαν συνδικαλιστικός  φορέας.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων κατηγορούνται  από  εκείνους που μέχρι χθές  απολογούνταν  στην ειδική επιτροπή διαφάνειας  της Βουλής  για χίλια δυό  τερτίπια  που αγγίζουν  τα μεγαλύτερα  μεταπολιτευτικά  σκάνδαλα, επειδή  τόλμησαν   να  διαφωνήσουν, να καταγγείλλουν  και να στηρίξουν τις  δίκαιες  απεργιακές  κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων  στον  ALPHA.

Απεργιακές  κινητοποιήσεις που  έγιναν  όταν  η  διοίκηση κωφεύοντας στα αιτήματα  των εργαζόμενων, περιφρονώντας κάθε έννοια διαλόγου και με την ανοχή και την έμμεση  στήριξη του "επιτελικού κράτους", έστησε  τον  πάγκο του προκρούστη και απέλυε χωρίς  λόγο  τεχνικούς ενώ άλλους  τους εκβίαζε να παραιτηθούν  για να προσληφθούν κατόπιν  με  "ελαστικές"  ατομικές  συμβάσεις  στη γαλέρα της θυγατρικής  Green Pixel.

Το θράσος  δε της εργοδοτικής  βαρβαρότητας , αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, φθάνει στο σημείο να ζητά απο το δικαστήριο όχι μόνο να καταδικάσει τους  συνδικαλιστές  γιατί άσκησαν  τις  εκ του νόμου υποχρεώσεις τους  και γιατί  προστάτευσαν  το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας  και του συνδικαλίζεσθαι, αλλά  να τους  καταλογίσει και την υποχρέωση  καταβολής χρηματικής αποζημίωσης  σε αυτούς  που προξένησαν  όλη αυτή τη δίκαιη  αντίδραση των εργαζόμενων.

Ο κυνισμός και η μικροψυχία  αυτών των  εκπροσώπων  της  "μιντιακής  επιχειρηματικότητας", αποτυπώνεται επίσης  και στο μισάνθρωπο  αίτημά τους  προς το δικαστήριο,  να επικυρώσει  την κράτηση  χρηματικού ποσού απο το επίδομα αδείας  των εργαζομένων  που απήργησαν,  ίσου με εκείνου  που αντιστοιχεί στις  ώρες  της απεργίας.

 

Για άλλη μια φορά  οι θύτες  παρουσιάζονται στο δικαστήριο ως θύματα  και  του ζητούν  επί της ουσίας   να τιμωρήσει  το συνταγματικό δικαίωμα  της απεργίας, να τιμωρήσει τον  διωκόμενο , τον αδικημένο, τον εκβιαζόμενο,  τον είλωτα  εργάτη  των επιχειρήσεών τους γιατί  τόλμησε να σηκώσει πρός τα πάνω το κεφάλι, να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει με νόμιμο τρόπο  το δίκιο του σαν  άνθρωπος, σαν έντιμος σκληρά  εργαζόμενος, σαν  πολίτης  που και το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και  το διεθνές  δίκαιο του αναγνωρίζει  αυτό  το δικαίωμα.

 

Η ΠΟΣΠΕΡΤ  ήταν  πάντα  και θα είναι  πάντα  στο πλευρό της  ΕΤΙΤΑ  και  των  εργαζόμενων μελών της  σε κάθε αγώνα  είτε αυτός  είναι  στο  πεζοδρόμιο , είτε στα studios είτε  στα δικαστήρια.

 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ  1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 5 ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

  ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ  ΤΟΥ ALPHA  ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΤΙΤΑ

pospert ypografes