Skip to main content

7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί στις 11 Ιουνίου του 2013 να γεννήθηκε, μέσα από την καταχνιά του μαύρου  που διέχυσε στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση της τότε «κανονικότητας», ένας ανένδοτος νικηφόρος αγώνας λαού και εργαζομένων, όμως η  «ληξιαρχική πράξη γέννησής» του  επικυρώθηκε  στις 7 του Νοέμβρη,  με «σφραγίδα»  τη χειροπέδα  στην πύλη  της ΕΡΤ  όταν  εισέβαλαν τα ΜΑΤ  στο Ραδιομέγαρο και συνέλαβαν αγωνιστές οδηγώντας τους στη ΓΑΔΑ.

Από την ERTopen, την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και στους δρόμους, συνεχίσαμε να δίνουμε μάχες.

Μάχες ανάμεσα στο δίκιο και το άδικο, στην αλήθεια και το ψέμα, στο φως και το σκοτάδι, αρνούμενοι πάντα την εύκολη «διέξοδο» της σιωπής, της συναίνεσης, της «συνδιαλλαγής»  και της υποταγής.

Μάχες που δόθηκαν στα πλαίσια ενός αγώνα μαζικού,  ανιδιοτελή, ενωτικού, με κατάθεση ψυχής, ενός αγώνα που ποτίστηκε με δάκρυ και αίμα και που ήταν εκείνος τελικά ο οποίος άνοιξε ξανά την ΕΡΤ.

Ένας αγώνας που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο οι εργαζόμενοι θα είναι τα υποκείμενα της εκμετάλλευσης, της προπαγάνδας της λήθης, της παραπλάνησης και των άνομων σχεδίων της κάθε φανερής και αφανούς εξουσίας και διαπλοκής.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και από μάχες κι από αγώνες και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να ξαναπαίξει με τις ζωές τους και το μέλλον της ΕΡΤ, ούτε να γκρεμίσει ότι με πόνο, κόπο και θυσίες έχτισαν τα τελευταία χρόνια.