Skip to main content

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ

Αγ. Παρασκευή  26/5/21

Μετά από τρία  χρόνια ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιπέστατοι

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Αύριο, Πέμπτη 27/05/2021 στις 11:30 θα συγκληθεί συμβούλιο στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ.

Αύριο λοιπόν θα συνεχιστεί η άθλια βρώμικη και παρελκυστική τακτική του περιβόητου προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Καπάκου και της παρέας του (Μιχαλίτσης και σία) για το θέμα που αφορά εργαζόμενους προς συνταξιοδότηση και που δεν έχουν συμπληρώσει εκ των πραγμάτων, τις 1500 ημέρες ασφάλισης (εργασίας)  στο ταμείο, όπως απαιτείται,  προκειμένου να συνεχίσουν και ως συνταξιούχοι να  έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ίδιο φορέα.

Για άλλη μια φορά αυτό το θέμα τέθηκε με δόλο τελευταίο στην ημερησία διάταξη, μετά από πλειάδα θεμάτων ήσσονος σημασίας και μεγάλης διαδικασίας , ώστε και πάλι να μη προλάβει να μπεί για συζήτηση.

Η ίδια τακτική και η ίδια μπόχα  εδώ και πολύ καιρό , ειδικά από τότε που βγήκε στον αφρό η αλήθεια και σταμάτησε η παραπληροφόρηση και η

απόκρυψη της πρότασης που δίνει  λύση στο πρόβλημα. Μια λύση που  βγάζει από το άγος της  ανασφάλειας  τους συναδέλφους  μας , εκείνους δηλαδή που  έδωσαν  το αίμα και τον ιδρώτα τους για δεκαετίες και απαιτούν τώρα από τον Καπάκο και την ομάδα του, να τους  αντιμετωπίζει με την αξία  που τους πρέπει κι όχι ως  άχρηστα «βαρίδια».

Γνωρίζουμε ότι μέλη του Δ.Σ. ζητούν επιτακτικά να συζητηθεί αυτό το θέμα πρώτο (έχει κατατεθεί και πρόταση), ώστε να πέσουν οι μάσκες αλλά ποιος τους ακούει.

Ζητάμε εδώ και τώρα να λάβει τέλος αυτός ο εμπαιγμός των εργαζομένων – ασφαλισμένων  του ταμείου και να δοθεί μια έντιμη και ντόμπρα λύση και καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. να πάρουν καθαρή θέση, να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία και η κοροϊδία  των ενδιαφερόμενων συναδέλφων μας  ασφαλισμένων από έναν ανεκδιήγητο και ανερμάτιστο πρόεδρο, που διαρκώς εφευρίσκει  φτηνά κόλπα  προκειμένου να μην λυθεί ποτέ το πρόβλημα.

Είναι ώρα ν’ αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του χωρίς υπεκφυγές και χωρίς δικαιολογίες που έχουν ως  αφορμή τις ανεύθυνες και προβοκατόρικες ενέργειες  κάποιων, για  να οδηγείται τεχνητά η σχετική συζήτηση  στις καλένδες, ενώ στην… ημερησία διάταξη να επικρατεί  η ψευδολογία η παραφιλολογία, η παραπληροφόρηση και ο εμπαιγμός.       

Οι   θεμελιώδεις συνταγματικές  αρχές  της ισότητας και της αναλογικότητας με βάση τον επιδιωκόμενο σκοπό  αφορούν αποκλειστικά   και   μόνο   την   κατηγορία   των   υποχρεωτικά υπαχθέντων  στον  ΕΔΟΕΑΠ και για  αυτό  είναι  αναγκαία  η  θέσπιση ειδικής νομοθετικής μεταβατικής διάταξης, η οποία προτείνεται να έχει ως   εξής:   «12.   Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται αναλογικώς και στον ΕΔΟΕΑΠ αποκλειστικά και μόνο για τις επαγγελματικές κατηγορίες ασφαλισμένων που υποχρεώθηκαν σε αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4498/2017.

Η παραπάνω πρόταση έχει κατατεθεί στο ΔΣ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ  ΟΜΟΦΩΝΑ  ΓΙΑΤΙ  ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, η «συστρατευμένη στην κοινή αντίληψη» ηγεσία του ΕΔΟΕΑΠ εμμονικά, αυταρχικά, αντισυναδελφικά, και εγωιστικά, δεν ενδιαφέρεται για το δίκαιο που περιέχεται σε αυτήν αλλά το ποιος έκανε την πρόταση και πετάνε το θέμα στις καλένδες μιλώντας για λύση μετά τις εκλογές κλπ, αδιαφορώντας για το μέλλον στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη  των συναδέλφων μας.

Στα πλαίσια αυτής της  «Ερντογανικού τύπου» αντίληψης περί δικαίου και διοίκησης, ζήτησαν από δικηγόρο γνωμοδοτικό σημείωμα που έλαβαν μάλιστα αυθημερόν, το οποίο φυσικά  απέκρυψαν γιατί δεν ικανοποιούσε τα σχέδια τους, συνεχίζοντας ωστόσο να επικαλούνται αυτή τη φορά την γνώμη της νομικής υπηρεσίας  του ταμείου  η οποία φυσικά είναι οργανικά υπό τις εντολές τους.

Ίδια τακτική όπως τότε που με εισήγηση Καπάκου απολύθηκε γιατρός που υπηρετούσε, ο οποίος δικαιώθηκε δυο φορές δικαστικά και τώρα καλείται ο… ΕΔΟΕΑΠ να πληρώσει με δεκάδες χιλιάδες ευρώ (δικά μας λεφτά), τις εμμονές και τις αντεργατικές – αντιδημοκρατικές ενέργειες του προέδρου του.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι 

Τρία χρόνια πέρασαν από τις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ τον Μάϊο του 2018, τότε που το 1/4 (!)  των εγγεγραμμένων μελών (4.721 από τους 17.800) ανέδειξε στην προεδρία τους θεωρητικά «ιδεολογικούς αντιπάλους» (Καπάκος –ΣΥΡΙΖΑ, Αντωνιάδου – ΝΔ), οι οποίοι για τις ανάγκες της εξουσίας «συστρατεύθηκαν στην κοινή αντίληψη» (όπως έλεγαν προεκλογικά) για τη σωτηρία του ταμείου. Τρία χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, που με την είσοδό τους έσωσαν το ταμείο (δεδομένου ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν και είναι ο κύριος και ασφαλέστερος χρηματοδότης  του ΕΔΟΕΑΠ) και ειδικά  αυτοί που πρόκειται να βγούν  σύντομα στην σύνταξη, βλέπουν ότι οι «συστρατευμένοι στην κοινή αντίληψη» (περί καρέκλας) δεν ήθελαν ποτέ τους ίδιους αλλά τις εισφορές τους, και βιάζονται να τους  πετάξουν σαν την τρίχα από τη ζύμη μόλις πάρουν τη σύνταξή τους, στέλνοντάς τους πίσω στον ΕΦΚΑ.

Δεν συζητούν ούτε κάν να μειωθεί στα 1.000 «ένσημα» το όριο που χρειάζονται για να παραμείνουν στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη του ΕΔΟΕΑΠ, στον οποίο μπήκαν χωρίς να τους ρωτήσει τότε κανείς «συστρατευμένος».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε αντίθεση με τους «συτρατευμένους» της παλάντζας και τους παρατρεχάμενούς τους του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που όψιμα για προβοκατόρικους λόγους και σχεδιασμούς παριστάνουν τα «λιοντάρια», διαχρονικά αρνείται να απεμπολήσει  τις θεμελιώδεις αξίες, που ορίζουν τους συνδικαλιστικούς της αγώνες, αυτές δηλαδή τις αξίες που περιέχουν την έννοια της  διεκδίκησης, της ισονομίας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και γι αυτό δεν υποχώρησε στις πιέσεις εκείνων που μας ήθελαν νεροκουβαλητές στην κατασκευή ενός βολικού για το «σύστημα»  Δ.Σ  στον ΕΔΟΕΑΠ. Ενός Δ.Σ  κομμένου και ραμμένου στα μέτρα των συμφερόντων αφενός μιας ανίερης και πολιτικά ετερόκλητης συνδικαλιστικής  λυκοσυμμαχίας, αφετέρου των ιδιοκτητών ΜΜΕ, των «νταβατζήδων» κατά  την Καραμανλική «ρήση», που με τις δικές τους «ευλογίες» απέκτησαν και καρέκλα στο Δ.Σ του ταμείου με δικαίωμα μάλιστα άσκησης «βέτο».

Τόσο ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Καπάκος της «αριστεράς» όσο και οι «συστρατευμένοι» με αυτόν και την κ. Αντωνιάδου της «δεξιάς», μετά από τρία  χρόνια ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιπέστατοι σε ότι αφορά τουλάχιστον τη διοίκηση αυτού του ταμείου που χρηματοδοτούμε όλοι μας.

Ξέχασε ο κ. Καπάκος  ότι εξελέγη όχι  ως επικεφαλής της «Συσπείρωσης δημοσιογράφων- Δούρειος τύπος» αλλά  ως συστρατευμένος σε μία ομάδα «δούρειων τύπων» και  επαίρεται ως «παραταξιάρχης» σε ανακοίνωσή του  ότι τάχα είναι  διοίκηση κοινής αποδοχής, όμως εδώ και μήνες δρα παραπλανητικά, προβοκατόρικα (με ορίζοντα τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ τάζοντας σαν νέος Μαυρογιαλούρος)  και  σκόπιμα δεν ασχολείται με  το θέμα που καίει τους συναδέλφους μας στην ΕΡΤ και στον ιδιωτικό τομέα που υποχρεώθηκαν σε αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4498/2017 και την αναλογική εφαρμογή των διατάξεων   του άρθρου 26 του Ν. 4670/2020 στον ΕΔΟΕΑΠ έτσι ώστε να θεραπευθεί η όποια δημιουργούμενη αδικία και ανισότητα δημιουργείται από την εξαίρεση του ΕΔΟΕΑΠ στην ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη μετά τη συνταξιοδότησή τους (άρθρο 26 Ν. 4670/2020).

Ήξερε για το «πρόβλημα» του Φουρθιώτη να βγάλει διαπίστευση και  του έβγαλε άψε σβήσε βεβαίωση ότι είναι ασφαλισμένος, ήξερε για θέματα που αφορούν  στην προστασία των «προσωπικών του δεδομένων» που τάχα υπήρχαν στην επιστολή του προς την «συστρατευμένη» με τον κ. Καπάκο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, ήξερε ότι κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, όμως δεν ήξερε ότι θα αποκαλυφτεί η αλήθεια γρήγορα και ότι θ’ αναδεικνυόταν ως ο κύριος υπεύθυνος για τη μη λύση στ’ αντικειμενικό πρόβλημα που δημιουργείται στους συναδέλφους μας, στις επαγγελματικές   κατηγορίες ασφαλισμένων που υπήχθησαν υποχρεωτικά στον ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή στους τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους και στις καλλιτεχνικές ειδικότητες, κλπ... και όχι αυτούς που ανέκαθεν υπάγονταν σε αυτόν  και οι οποίοι ούτως ή άλλως συγκεντρώνουν ή πρόκειται να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο προϋπόθεση της ασφάλισης κατά τα τελευταία πέντε έτη στον ΕΔΟΕΑΠ.

Ήξερε να κάνει μείωση στο εφάπαξ των δικαιούχων από τον ΕΔΟΕΑΠ αφού προηγουμένως είχε εισπράξει το δικό του χωρίς περικοπή.

Ήξερε ο πολυθεσίτης πρόεδρος να εισπράξει αναδρομικά το σοβαρό ποσό της μηνιαίας αποζημίωσής του ΕΔΟΕΑΠ για να πάρει αυτοκίνητο, ανακαλώντας προηγούμενη απόφαση κλπ.  

Ήξερε να διασπά το μέτωπο των εργαζομένων στα ΜΜΕ στις 06/05/2021 (μητέρα των μαχών) και να συστρατεύεται για απεργία την ημέρα… της αργίας! 04/05/2021     

Είμαστε περήφανοι που δεν είχαμε, δεν έχουμε ούτε πρόκειται ποτέ να έχουμε σχέση με πρόσωπα  που  δίνουν μεγαλύτερη σημασία  στο πως  θα εξυπηρετηθούν  οι κάθε λογής  «Φουρθιώτηδες» από το να ασχοληθούν  με την «πλέμπα»  των ασφαλισμένων εργαζόμενων στην ΕΡΤ και στον ιδιωτικό τομέα  που πρόκειται να βγούν στη σύνταξη. Είμαστε περήφανοι γιατί δεν πήγαμε ποτέ σε δικαστήρια για να υπερασπιστούμε  κατηγορούμενους εργοδότες, αλλά για να τους καταγγείλουμε για όσα έκαναν εις βάρος του δημοσίου ή των εργαζόμενων, δεν συμμετείχαμε σε πάρτυ με μπόνους, δεν είμαστε μάρτυρες υπεράσπισης διοικήσεων της ΕΡΤ που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις, δε συμμετέχουμε  άτυπα (…) σε  επιτροπές προμηθειών κλπ.      

Είμαστε περήφανοι που δεν επιλέγουμε το δρόμο των «σεμιναρίων» και του εργοδοτικού savoir vivre για να υπερασπιστούμε  την ελευθερία του τύπου και τα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά τον συνδικαλιστικό δρόμο της διεκδίκησης και της σύγκρουσης με όσους τα προσβάλλουν, με όσους θέλουν μια κοινωνία υποταγμένη, σιωπηλή εγκλωβισμένη στην απελπισία και την κατάθλιψη.